قطع و درمان آبریزش بینی؛ برای قطع آبریزش بینی چی خوبه؟

به گزارش مجله بای بلاگ، قطع و درمان آبریزش بینی؛ برای قطع آبریزش بینی چی خوبه؟ دلیل آبریزش بینی تحریک یا التهاب بافت های بینی است. آبریزش بینی ممکن است بر اثر عفونت هایی نظیر سرماخوردگی، آنفولانزا، حساسیت و محرک های مختلف ایجاد گردد. بعضی افراد بدون هیچ دلیل مشخصی آبریزش بینی مزمن دارند؛ به این حالت رینیت غیر آلرژیک یا رینیت وازوموتور می گویند. گاهی آبریزش بینی ناشی از پولیپ، ورود جسم خارجی، تومور یا سردرد های شبیه میگرن است. البته، این حالت به ندرت اتفاق می افتد.

قطع و درمان آبریزش بینی؛ برای قطع آبریزش بینی چی خوبه؟

خبرنگاران| آبریزش بینی یعنی تخلیه مایع زیاد از بینی. ماده تخلیه شده گاهی شفاف و گاه غلیظ است. این مایعات ممکن است از بینی، پشت گلو یا هر دوی این ها تخلیه گردد.

در علم پزشکی برای اشاره به آبریزش بینی از عبارت رینوره یا رینیت استفاده می نمایند. رینوره به معنای تخلیه کم مایعات عمدتاً شفاف از بینی است و رینیت به معنای التهاب بافت بینی است. رینیت اغلب منجر به آبریزش بینی می گردد. اگر آبریزش بینی دارید، ممکن است دچار گرفتگی بینی هم شوید.

دلیل آبریزش بینی تحریک یا التهاب بافت های بینی است. آبریزش بینی ممکن است بر اثر عفونت هایی نظیر سرماخوردگی، آنفولانزا، حساسیت و محرک های مختلف ایجاد گردد. برخی افراد بدون هیچ دلیل مشخصی آبریزش بینی مزمن دارند؛ به این حالت رینیت غیر آلرژیک یا رینیت وازوموتور می گویند. گاهی آبریزش بینی ناشی از پولیپ، ورود جسم خارجی، تومور یا سردرد های شبیه میگرن است. البته، این حالت به ندرت اتفاق می افتد.

علل آبریزش بینی عبارتند از:

  • سینوزیت حاد (عفونت سینوس)
  • حساسیت
  • سینوزیت مزمن
  • سرماخوردگی
  • استفاده بیش از حد از اسپری ضد گرفتگی بینی
  • انحراف تیغه بینی
  • هوای خشک
  • تغییرات هورمونی
  • آنفولانزا
  • وجود جسم خارجی
  • داروهایی نظیر داروهای افزایش فشار خون، اختلال نعوظ، افسردگی و تشنج
  • پولیپ بینی
  • رینیت غیرآلرژیک (احتقان مزمن و عطسه های که دلیل آن نامشخص است)
  • آسم شغلی
  • بارداری
  • ویروس سینسیشیال تنفسی (RSV)
  • نشت مایع نخاعی
  • دود تنباکو

در صورت داشتن علائم آبریزش، گرفتگی و احتقان بینی، مایعات زیادی بنوشید تا آب بدن از دست رفته را جبران کنید. با نوشیدن مایعات مخاط موجود در سینوس های شما راحت تر خارج می گردد.

مرطوب نگه داشتن بینی، یکی از بهترین گزینه ها برای پیشگیری از مسدود شدن مجاری بینی است. مرطوب نگه داشتن، همچنین، روشی عالی برای پیشگیری از عفونت سینوس و گوش است. یکی از روش های عالی برای کنترل آبریزش بینی، مصرف مقدار کافی مایعات در طول روز است.

از سوی دیگر، نوشیدنی های داغ مانند چای گاهی اوقات ممکن است مفید تر از نوشیدنی های سرد باشد. به دلیل اینکه گرما و بخار چای می تواند به بازشدن و احتقان مجاری تنفسی یاری کند. برخی از چای های گیاهی حاوی مواد ضداحتقان خفیف، ضدالتهابی و آنتی هیستامین مانند بابونه، زنجبیل، نعنا یا گزنه هستند.

یک فنجان چای گیاهی داغ (ترجیحا بدون کافئین) تهیه کنید و قبل از نوشیدن بخار را استنشاق کنید. معمولاً گلو درد اغلب با آبریزش بینی همراه است که نوشیدن چای گیاهی گرم می تواند به تسکین گلو درد نیز یاری کند.

غرغره کردن با آب نمک یکی از بهترین داروهای خانگی برای کاهش آبریزش بینی است و به قطع شدن آن نیز یاری می نماید. یک قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب ولرم حل نموده و چند بار در روز با آن غرغره کنید.

شستشو با آب نمک یکی از بهترین دارو های خانگی برای جلوگیری آبریزش بینی است. شستشو بینی با آب نمک یاری می نماید مخاط های به وجود آمده از بین رفته و عمل تخلیه آن راحت تر انجام گردد این کار حتی حفره های بینی را کاملا باز می نماید و یاری می نماید بهتر تنفس کنید.

برای شستشوی بینی حتما از آب استریل و مقطر به جای استفاده از آب شیر بهره ببرید. همچنین این روش برای بچه ها توصیه نمی گردد.

بخور آب گرم (استنشاق بخار گرم) به درمان آبریزش بینی یاری می نماید. یک مطالعه در سال 2015 در خصوص مبتلایان به سرماخوردگی ثابت کرد که استفاده از استنشاق بخار کاملاً مؤثر است و مدت زمان بهبودی بیماری را حدود یک هفته در مقایسه با عدم استنشاق بخار کاهش می دهد.

  • یک ظرف آب را روی اجاق گاز بگذارید. آن را به اندازه کافی گرم کنید تا بخار ایجاد گردد. اجازه ندهید که آب جوش بیاید.
  • صورت خود را چند دقیقه روی بخار قرار دهید و نفس های عمیقی از بینی خود بکشید (هر چند دقیقه یکبار اینکار را انجام دهید).
  • بینی خود را بعد از آن گرم نگه دارید تا از شر مخاط خلاص شوید.

در صورت تمایل، چند قطره از روغن های اکالیپتوس، نعناع، کاج، رزماری، مریم گلی، سرپیچ، درخت چای (melaleuca) و یا روغن آویشن به آب اضافه کنید. ترکیبات موجود در این گیاهان (مانند منتول و تیمول) نیز در بسیاری از ضد احتقان ها وجود دارد.

برای کاهش و قطع آبریزش بینی، دوش گرم را امتحان کنید. درست مانند یک چای داغ یا بخار صورت، می تواند به بازشدن و احتقان مجاری تنفسی یاری کند. همچنین این کار می تواند به آرامش عضلات بدن تان نیز یاری کند.

مصرف غذاهای تند ممکن است آبریزش را تندتر کند اما اگر علائم احتقان بینی دارید، خوردن غذاهای تند می تواند در دراز مدت آبریزش بینی شما را قطع کند. اگر می توانید کمی فلفل تند را در غذای خود تحمل کنید، ابتدا کمی ادویه های تند را امتحان کنید تا ببینید که آیا این روش به شما یاری می نماید یا خیر.

فلفل هندی (فلفل قرمز) مانند داروی ضدحساسیت عمل می نماید. این ماده با خاصیت ضداحتقان خود در درمان آبریزش بینی مؤثر است. فلفل هندی به تخلیه ترشحات بینی یاری می نماید. به این ترتیب عواملی که باعث آبریزش بوده اند، از بینی خارج شده و از انسداد بینی نیز جلوگیری می گردد.

بله تعجب نکنید! خوردن ریحان می تواند به قطع آبریزش بینی یاری کند. ریحان با داشتن خاصیت ضدمیکروبی، ضدقارچی، ضدویروسی و گرم کردن بدن تان، به کاهش آبریزش بینی یاری می نماید. برای قطع آبریزش بینی با خوردن ریحان، فقط کافیست پیش از صبحانه و قبل از رفتن به رخت خواب، سه یا چهار برگ ریحان بجوید.

همچنین می توانید چند برگ ریحان و چند برگ میخک را همراه با یک فنجان آب، به مدت 10 دقیقه بجوشانید. مقداری شکر به آن اضافه کنید و صبر کنید تا خنک گردد. سپس آن را بنوشید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

زنجبیل یک ضد احتقاق، ضد ویروس، ضد باکتری، ضد خلط طبیعی است که به کاهش فراوری بیش از حد مخاط و استخراج آن یاری می نماید. زنجبیل آبریزش را به مرور زمان درمان می نماید و نباید انتظار داشته باشید با مصرف زنجبیل، آبریزش بینی شما فوراً قطع گردد. برای استفاده از خواص زنجبیل و یاری به درمان آبریزش بینی، در طول روز سه بار چای زنجبیل به همراه عسل مصرف کنید.

لیمو به دلیل دارا بودن مقدار فراوان ویتامین C، یکی دیگر از گزینه های طبیعی مؤثر برای درمان آبریزش بینی است. لیمو نه تنها مخاط بینی را رقیق می نماید، بلکه مقاومت بدن در برابر عفونت را نیز بالا می برد. آب نصف لیمو را به مقداری آب اضافه کنید. برای بهتر کردن مزه آن، مقداری عسل نیز اضافه کنید و هر روز اول صبح، و چند بار در طول روز از آن میل نمایید.

آبریزش در دوران بارداری: برای درمان آبریزش بینی در دوران بارداری، می توانید از این روش ها بهره ببرید.

منبع: فرادید
انتشار: 22 فروردین 1400 بروزرسانی: 22 فروردین 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 6627

به "قطع و درمان آبریزش بینی؛ برای قطع آبریزش بینی چی خوبه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قطع و درمان آبریزش بینی؛ برای قطع آبریزش بینی چی خوبه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید