استاد سعادت کمتر حرف می زدند و بیشتر می نوشتند ، دانشنامه زبان و ادب فارسی یادگار بی نظیر مرحوم سعادت

به گزارش مجله بای بلاگ، مسئول آموزش فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: ایشان بسیار کم حرف بودند و همین ویژگی کم سخنی باعث شده بود که بیشتر زمان خود را به نوشتن اختصاص بدهند.

استاد سعادت کمتر حرف می زدند و بیشتر می نوشتند ، دانشنامه زبان و ادب فارسی یادگار بی نظیر مرحوم سعادت

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل آمریکا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی آمریکا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی آمریکا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های آمریکا انتخاب کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری خبرنگاران، اسماعیل سعادت، عضو پیوستۀ فقید فرهنگستان زبان و ادب فارسی دوازدهم شهریورماه 1399 در سن 95سالگی درگذشت.

مهدی قنواتی، مسئول آموزش فرهنگستان زبان و ادب فارسی و از شاگردان مرحوم سعادت در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری خبرنگاران، گفت: استاد متولد مهرماه 1304 و اهل خوانسار بودند. براساس اظهارات خودشان در کودکی پدرشان را از دست دادند و دوران کودکی و نوجوانی سختی را گذراندند و درد یتمی را تجربه کردند.

وی با اشاره به اینکه مرحوم سعادت پس از فارغ التحصیلی از دانشسرای مقدماتی در شغل معلمی مشغول به کار شدند، بیان نمود: استاد سعادت دو مدرک لیسانس زبان و ادبیات فرانسه و زبان و ادبیات انگلیسی داشتند و چندی بعد از دریافت دو مدرک زبان خارجه در رشته زبان شناسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شدند.

مسئول آموزش فرهنگستات زبان و ادب فارسی اضافه کرد: این پژوهشگر برجسته از اواخر دهه سی وقت خود را به پژوهش، ترجمه، فعالیت علمی و آموزش گذراندند.

قنواتی بیان نمود: استاد سعادت از جمله نسل اول ویراستاران حرفه ای ایران بودند که پیش از انقلاب فعالیت گسترده داشتند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی شدند. ایشان بیشتر فعالیت نشر کتاب هایشان در حوزه ترجمه بوده است که چندین بار هم ترجمه های ایشان برنده جشنواره کتاب سال ایران شده است.

وی بیان نمود: یکی از مهم ترین آثاری که ایشان از خودشان به یادگار گذاشتند؛ دانشنامه زبان و ادب فارسی است که در 6 مجلد و یک جلد تحت عنوان جلد ذیل و مجموعا در هفت جلد به چاپ رساندند که تا چند دهه اثری مانند آن منتشر نخواهد شد.

مسئول آموزش فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره خصوصیات کاری و اخلاقی استاد سعادت اظهار کرد: از اواخر دهه 70 افتخار شاگردی ایشان را در فرهنگستان پیدا کردم ایشان بسیار کم حرف بودند و تا زمانی که لازم نمی شد در هیچ مسئله ای دخالت نمی کردند. همین ویژگی کم سخنی باعث شده بود که بیشتر زمان خود را به نوشتن اختصاص بدهند.

قنواتی ضمن بیان اینکه مرحوم سعادت بسیار بادقت و در کار بی تعارف بود و تمام ظرائف و دقائق را در کار لحاظ می کرد، ابراز کرد: استاد هیچ زمانی را از دست نمی دادند و هر روز صبح قبل از شروع ساعت کاری در محل فرهنگستان زبان و ادب فارسی حضور پیدا می کردند و بسیار دقیق و منظم بودند.

وی اعلام نمود: استاد سعادت یک معلم بالفطره بودند و هم نشینی و معاشرت با ایشان تماما کلاس درس بود. چند دهه طول خواهد کشید تا استادی شبیه مرحوم سعادت رشد و بروز کند.

4028/

تور فرانسه: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز را همراه ما تجربه کنید.

تور ارمنستان: تور ارمنستان ارزان قیمت، تور لحظه آخری ایروان را از ما بخواهید.

تور پاریس: تور پاریس: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 3949

به "استاد سعادت کمتر حرف می زدند و بیشتر می نوشتند ، دانشنامه زبان و ادب فارسی یادگار بی نظیر مرحوم سعادت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استاد سعادت کمتر حرف می زدند و بیشتر می نوشتند ، دانشنامه زبان و ادب فارسی یادگار بی نظیر مرحوم سعادت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید