مخاطب، قربانی جسارتِ سریال ممنوعه

به گزارش مجله بای بلاگ، می دانیم که برای نمایش این موضوعات در فیلم و سریال ها محدودیت هایی وجود دارد و معمولا در سینما یا نمایش خانگی با اشارات غیرمستقیم یا نشان ندادن جزئیات، این مسائل به تصویر کشیده می گردد.

مخاطب، قربانی جسارتِ سریال ممنوعه

از پروفایل اینستاگرام بهروز ازند دیدن نمایید.

مائده کاشیان| سریال ممنوعه کاری از امیر پورکیان، به دلیل ممیزی هایی که داشت یکی از پرحاشیه ترین سریال هایی بود که سال 97 توزیع شد و انتشار آن اوایل سال 98 به خاتمه رسید. حواشی سریال بعد از گذشت یک سال از خاتمه آن هنوز ادامه دارد.

امیر پورکیان که بار ها گفته بود روزی درباره ماجرای خاتمه عجیب سریال و انتقاد هایی که به آن وارد بود شرح خواهد داد، مدتی است که در صفحه اینستاگرام اش آغاز به انتشار تعدادی از سکانس های سریال نموده که مورد ممیزی قرار گرفته بود. او روز یک شنبه آخرین ویدئو را به اشتراک گذاشته است.

تأثیر ممیزی بر ممنوعه

اگر قرار باشد درباره تأثیر ممیزی بر محتوای سریال ممنوعه قضاوت کرد، باید گفت: این تأثیر به اندازه ای بوده که به قصه لطمه بزند، سرنوشت برخی شخصیت ها نامعلوم باشد، شخصیت پردازی کاراکتر ها دچار نقص گردد و در درک مخاطب از آن چه در سریال دیده اشکالاتی به وجود بیاید، بنابراین بخش مهمی از انتقاد هایی که به سریال وارد است به دلیل ممیزی و حذف بخش هایی از سریال بوده است. در ابتدای انتشار سریال، وجود برخی سکانس ها باعث شد توزیع این مجموعه تا اعمال اصلاحات متوقف گردد.

وابستگی قصه به خط قرمز ها

نشان دادن صحنه مصرف مواد مخدر، ناسزا، پرداختن به شخصیت خلیل که یک فرد با گرایش نامتعارف جنسی بود و قصد داشت تغییر جنسیت بدهد و ارتباط برخی کاراکتر ها با یکدیگر، از مواردی بوده که باعث شده سریال ممنوعه مورد ممیزی قرار بگیرد.

می دانیم که برای نمایش این موضوعات در فیلم و سریال ها محدودیت هایی وجود دارد و معمولا در سینما یا نمایش خانگی با اشارات غیرمستقیم یا نشان ندادن جزئیات، این مسائل به تصویر کشیده می گردد.

قطعا امیر پورکیان نیز در مقام کارگردان، از خطوط قرمز یا محدودیت ها مطلع است، بنابراین وقتی بخش های مهمی از قصه به خطوط قرمز وابسته باشد، طبیعتا حذف آن ها لطمه ای جدی به داستان و درک مخاطب وارد می نماید.

بهتر است از ابتدا طوری به موضوعات حساس پرداخته گردد که ممیزی نگردد و با اصلاح آن ها زمان قسمت های سریال به دیدن آن چه گذشت، آن چه خواهید دید، پخش موزیک و فلاش بک نگذرد، سریال به اثری نصفه ونیمه تبدیل نگردد و مخاطب هم سردرگم نگردد.

علاوه بر بازیگرانی که کاراکترشان مورد ممیزی قرار می گیرد، مهم ترین کسی که بابت این مسئله متضرر می گردد، تماشاگر است که برای تماشای یک سریال زمان و پول پرداخت نموده و در نهایت با اثر ناقص و بی کیفیتی روبرو شده است.

سهم تهیه کننده در ممیزی

البته امیر پورکیان درباره ممیزی های فراوان سریال ممنوعه و پذیرش ممیزی، تهیه کننده سریال یعنی علی اکبر نجفی را هم مقصر می داند. او مدتی پیش پستی در اینستاگرام خود منتشر کرد و با اشاره به تجربه بد ممیزی سریال ممنوعه، به مورد ممیزی قرار نگرفتن اولین فیلمش یعنی آینده به تهیه کنندگی سیدضیا هاشمی، ابراز رضایت کرد و باسابقه بودن او را درباره این موضوع موثر دانست.

پورکیان در این پست با کنایه واضحی به تهیه کننده ممنوعه نوشته است: قبلا تاوان سنگینی درخصوص سریال ممنوعه داده ام تا قدر پیش کسوتی، چون سیدضیا را بدانم.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: فرادید
انتشار: 19 خرداد 1399 بروزرسانی: 19 دی 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 1727

به "مخاطب، قربانی جسارتِ سریال ممنوعه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مخاطب، قربانی جسارتِ سریال ممنوعه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید