حقایقی درباره ایستگاه فضایی بین المللی
به گزارش مجله بای بلاگ، ایستگاه فضایی بین المللی محصول همکاری مشترک سازمان ناسا، سازمان فضایی روسیه، سازمان فضایی اروپا، سازمان فضایی ژاپن، و سازمان فضایی کانادا است. سازمان فضایی برزیل از طریق همکاری با ناسا با این برنامه مشارکت می کند
با ما همراه باشید و درباره ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.
خبرنگاران| ایستگاه فضایی بین المللی (International Space Station) یک ایستگاه فضایی است که با مشارکت بیش از 15 کشور ساخته می شود. این ایستگاه فضایی در مدار زمین و در ارتفاع 350 کیلومتری از سطح زمین در حرکت است. سرعت ایستگاه فضایی بین المللی در مدار معادل 27700 کیلومتر بر ساعت است، که به این ترتیب روزی 15 بار به دور سیاره زمین گردش می کند.
به گزارش خبرنگاران؛ بیشتر بخش های اصلی این ایستگاه فضایی ساخته شده، اما در سال 2015 چند بخش جدید به آن افزوده شد. پس از تکمیل، ایستگاه فضایی بین المللی 450 تُن وزن خواهد داشت و 1200 متر مکعب فضای کار، پژوهش و زندگی برای فضانوردان فراهم خواهد آورد. ایستگاه فضایی بین المللی در شب بصورت ستاره ای متحرک با چشم غیرمسلح قابل رؤیت است.
ایستگاه فضایی بین المللی محصول همکاری مشترک سازمان ناسا، سازمان فضایی روسیه، سازمان فضایی اروپا، سازمان فضایی ژاپن و سازمان فضایی کانادا است. سازمان فضایی برزیل از طریق همکاری با ناسا با این برنامه مشارکت می کند. سازمان فضایی ایتالیا، هم به عنوان یک عضو فعال در سازمان فضایی اروپا، و هم بطور مستقل در برنامه ایستگاه فضایی مشارکت می کند. سازمان فضایی چین نیز علاقه خود را برای پیوستن به جمع مشارکت کنندگان، به ویژه از طریق همکاری با سازمان فضایی روسیه اعلام داشته است.
ایستگاه فضایی بین المللی در حقیقت فرزند و ترکیبی از چندین پروژه فضایی است که قبلاً توسط کشور های مختلف برنامه ریزی شده بود. از جمله این برنامه ها می توان به ایستگاه فضایی میر-2 (روسیه)، ایستگاه فضایی آزادی (آمریکا)، آزمایشگاه فضایی کلمبوس (اروپا) و آزمایشگاه فضایی کیبو (ژاپن) اشاره کرد.
حضور فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی از آغاز نخستین ماموریت در 12 آبان 1379 تا به امروز بدون وقفه ادامه داشته است. این ایستگاه در حال حاضر ظرفیت شش سرنشین دائمی را دارا است، اگرچه هنگام اتصال فضاپیما ها و ورود اردو های جدید، تعداد فضانوردان درون ایستگاه بطور موقت تا بیش از 10 نفر هم افزایش می یابد. دو فروند فضاپیمای سایوز هر یک با ظرفیت 3 نفر بطور دائمی برای تخلیه اضطراری ایستگاه در هنگام خطر به آن متصل اند.
در ابتدای کار ایستگاه، سرنشینان آن از سازمان های فضایی روسیه و آمریکا انتخاب می شدند، تا اینکه در ژوئیه 2006 یک فضانورد آلمانی سازمان فضایی اروپا، در قالب اردوی 13 به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرد. تا به امروز روی هم رفته فضانوردانی از 16 کشور جهان در این ایستگاه اقامت کرده اند؛ این تعداد شامل 5 توریست فضایی نیز هست؛ انوشه انصاری، فضانورد ایرانی، در روز 27 شهریور 1385 به ایستگاه فضایی بین المللی وارد شد و 9 روز در آن اقامت داشت.
حقایقی درباره ایستگاه فضایی بین المللی
✓ بیست سال پیش در روز یکم نوامبر، سه فضانورد به نام های Yuri Gidzenko، William Shepherd، Sergei K. Krikalev ماموریت expedition 1 به ایستگاه فضایی فرستاده و تبدیل به نخستین ساکنان آن شدند.
✓ ایستگاه فضایی با همکاری مشترک 15 کشور ساخته شد و تا به امروز 240 نفر از 19 کشور مختلف از ایستگاه فضایی بازدید کرده اند.
✓ ایستگاه فضایی در ارتفاع 420 کیلومتری بالای زمین در حال گردش است و از روی زمین با روشنایی نسبتا زیادی قابل رویت است.
✓ ایستگاه فضایی با سرعتی معادل 27600 کیلومتر بر ساعت در حال گردش به دور زمین است و در هر 90 دقیقه یک بار به دور زمین میشود.
✓ فضانوردان در ایستگاه فضایی وقت خود را صرف آزمایشات علمی و نگهداری ایستگاه فضایی می کنند. تا به حال 2800 آزمایش علمی در ایستگاه فضایی انجام شده است.
✓ خانم Peggy Whitson با 665 روز، طولانی ترین مدت اقامت و کار در ایستگاه فضایی را داشته است.
✓ تا به امروز 230 پیاده روی فضایی انجام شده و این عدد باز هم در حال افزایش است. فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی باید حداقل دو ساعت در روز برای جلوگیری از تحلیل عضلات و استخوان های خود به تمرینات ورزشی بپردازند.
✓ بیش از 50 کامپیوتر سیستم های ایستگاه فضایی را کنترل می کنند و هشت فضاپیما به صورت همزمان می توانند به ایستگاه فضایی بین المللی متصل شوند.
✓ طول ماژول تحت فشار 73 متر، طول خرپا 109 متر، طول آرایه خورشیدی 35 متر و جرم ایستگاه فضایی بین المللی 419725 کیلوگرم است.
✓ ایستگاه فضایی بین المللی پس از ایستگاه های سالیوت، آلماز و میر روسیه، و ایستگاه اسکای لب آمریکا، نهمین ایستگاه فضایی سرنشین دار در مدار زمین است. آبان سال 1394 پانزدهمین سالگرد زندگی بی وقفهٔ فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی بود. این ایستگاه رکورد 10 سالهٔ زندگی و کار پیوستهٔ انسان ها در فضا را که متعلق به ایستگاه میر بود شکست. همچنین در این مدت رکورد طولانی ترین اقامت بی وقفه در فضا نیز که تا پیش از آن متعلق به ایستگاه میر بود، شکسته شد.
✓ عمر عملیاتی ایستگاه فضایی بین المللی که برای استفاده تا سال 2020 میلادی برنامه ریزی شده بود احتمالاً تا بیش از نیمهٔ دههٔ آینده نیز ادامه خواهد یافت. با این حال، این ایستگاه فضایی حتی دو سال پیش از تکمیل یعنی در سال 2008، رکورددار بزرگترین ایستگاه ساخته شده در مدار زمین در طول تاریخ فضانوردی شد. تخمین زده می شود که جمع هزینه های این ایستگاه از آغاز ساخت تا پایان بیش از 100 میلیارد یورو باشد. به این ترتیب، ایستگاه فضایی بین المللی پرهزینه ترین دستگاه ساخته شده در طول تاریخ بشر است. مشارکت کنندگان در این پروژه، چنین هزینه گزافی را برای رسیدن به دستاورد هایی بزرگ و درازمدت پرداخت می کنند؛ مشارکت در این پروژه باعث می شود که در این کشور ها بودجه کلانی برای پیشبرد تحقیقات و تولید با استفاده از فناوری های پیشرفته اختصاص یابد، دانش و اطلاعات به عنوان زیرساختار توسعه آن جوامع نهادینه شود، و تبادل دانش، تجربه، فرهنگ و فناوری از طریق مشارکت در این برنامه بین المللی حاصل شود
منبع: فرادیدتور فرانسه: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز را همراه ما تجربه کنید.
تور ارمنستان: تور ارمنستان ارزان قیمت، تور لحظه آخری ایروان را از ما بخواهید.
تور پاریس: تور پاریس: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه