گوگل درایو، درگاه دسترسی به اطلاعات از هر نقطه از جهان
به گزارش مجله بای بلاگ، از کاربردی ترین سرویس هایی که شرکت گوگل در اختیار کاربران گذاشته گوگل درایو است و کاربران با استفاده از آن می توانند بدون محدودیت حجم، به صورت آنلاین محتوای دلخواهشان را به اشتراک بگذارند. در این مقاله به طور کامل با نحوه استفاده از این سرویس گوگل آشنا خواهید شد.
خبرنگاران | سرویس تکنولوژی - یکی از کاربردی ترین سرویس هایی که شرکت گوگل در اختیار کاربران گذاشته، گوگل درایو است. این سرویس نسخه تکمیل شده Google Docs بوده که کاربران با استفاده از آن می توانند بدون محدودیت حجم، بصورت آنلاین محتوای دلخواهشان را به اشتراک بگذارند. گوگل درایو یک سیستم ابری است که در سال 2012 ارائه شد تا مانند سرویس های مشابه خود، اجازه ذخیره نامحدود اطلاعات را به کاربر بدهد.
با این سرویس، همانگونه که از نامش پیداست، گوگل یک درایو مجازی در اختیارتان قرار می دهد تا بتوانید توسط گوشی یا لپ تاپ به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید. این سرویس با فراهم نموده مجموعه ای از رایانه های متصل به هم، بصورت یک سیستم، امکان ذخیره، ارسال و یا دریافت داده های حجیمی مانند فیلم یا موسیقی و همچنین دسترسی به آن ها را از هر نقطه از دنیا و تنها توسط دستگاه های هوشمند ممکن ساخته است. بنابراین دیگر نیازی به حمل هارد دیسک های اکسترنال جهت انتقال اطلاعات ندارید.
چطور ثبت نام کنم؟
برای دسترسی به خدمات این سرویس گوگل تنها کافی است با هر دستگاه هوشمندی مانند آیفون، آیپد، مک و یا تبلت ویندوز یا اندروید، آدرس Drive.Google.com را باز نموده و یک حساب کاربری ایجاد کنید.
چقدر فضا در اختیارم قرار خواهد گرفت؟
با افتتاح حساب کاربری در گوگل درایو، یک فضای 15 گیگابایتی به صورت رایگان در اختیارتان قرار می گیرد که می توانید با پرداخت پول، حجم آنرا افزایش دهید. برای مثال برای دسترسی به 100 گیگابایت فضا، ماهیانه 1.99 دلار باید پرداخت کنید. بیشترین حجم درخواستی با 30 ترابایت فضا، با هزینه 299.99 دلار در اختیار کاربران قرار می گیرد.
گوگل درایو از چه فایل هایی پشتیبانی می کند؟
می توانید فضای تحت اختیار خود را با فیلم، موسیقی، عکس و یا فایل های شخصی پر کنید. فرمت های زیر توسط گوگل درایو پشتیبانی می شوند:
فایل های عمومی
- فایل های آرشیوی (ZIP,.RAR, tar, gzip)
- صوتی (MP3, MPEG, WAV,.ogg)
- تصویر (JPEG,.PNG,.GIF,.BMP)
- کد های برنامه نویسی (CSS,.HTML,.PHP,.C,.CPP,.H,.HPP,.JS)
- متن (TXT)
- ویدئو (WebM,.MPEG4، 3GPP,.MOV,.AVI,.MPEGPS,.WMV,.FLV,.ogg)
فایل های Adobe
- Autodesk AutoCad با فرمت DXF
Illustrator با فرمت AI
- Photoshop با فرمت PSD
- Portable Document Format با فرمت PDF
- PostScript با فرمتهای EPS,.PS
- Scalable Vector Graphics با فرمت SVG
- Tagged Image File Format با فرمت TIFF
- TrueType با فرمت TTF
فایل های Office
- Excel با فرمتهای XLS و XLSX.
- PowerPoint با فرمتهای PPT و PPTX.
- Word با فرمتهای DOC و DOCX.
- XML Paper Specification با فرمت XPS
همچنین فایل ها بر اساس اندازه ای که دارند، دسته بندی می شوند:
- Document: فایل های حاوی 1.02 میلیون کاراکتر که فایل های تا 50 مگابایت شامل این دسته می شوند.
- Spreadsheet: فایل های حاوی 2 میلیون سلول که به Google Sheet تبدیل می شوند.
- Presentation: فایل های Presentation که تا 100 مگابایت بصورت Google Slide ذخیره می شوند.
- فایل های دیگر که تا 5 ترابایت هستند.
آیا امکان استفاده آفلاین از این سرویس وجود دارد؟
در صورتی که از مرورگر گوگل، یعنی کروم استفاده کنید، امکان استفاده آفلاین از درایو برایتان فراهم می شود. درصورتی که از مرورگری بجز کروم استفاده کنید، ممکن است اطلاعاتتان حین استفاده آفلاین، از دست برود. بنابراین برای جلوگیری از هرگونه اتفاق ناگوار بهتر است کروم را مرورگر پیش فرض خود قرار دهید.
برای استفاده آفلاین از درایو در آیفون، آیپد و یا سیستم های اندرویدی، باید ابتدا اپلیکیشن درایو را دانلود کنید. سپس وارد حساب کاربری خود شده، حالت آفلاین آنرا فعال نموده و ارتباط اینترنت دستگاه خود را قطع نموده تا کاملا به محتوای حساب خود دسترسی پیدا کنید. درصورتی که پیش از قطع ارتباط وارد حساب کاربری خود نشوید، در حالت آفلاین دسترسی به اطلاعات غیر ممکن خواهد بود.
دانلود اپلیکیشن گوگل درایو
برای Mac یا PC
برای iOS
برای Android
چگونه اطلاعاتم در گوگل درایو را با دیگران به اشتراک بگذارم؟
اشتراک گذاری اطلاعات به سادگی امکان پذیر است. کافی است فایلی را انتخاب نموده و گزینه Share را بزنید. حالا باید آدرس ایمیل فردی را که می خواهید اطلاعات را برای او بفرستید، وارد کنید.
هنگامی که فایل را به اشتراک گذاشتید، می توانید سطح دسترسی افراد را نیز تعیین کنید. اینکه آیا دیگران می توانند فایل را نمایش دهند، آنرا ویرایش نموده و یا نظراتی درباره آن ارسال کنند. تنها کافی است روی منوی Who can Edit کلیک نموده و سطح دسترسی را برای هر مخاطب تعیین کنید.
همچنین می توانید یک لینک قابل اشتراک از فایل دلخواهتان تولید نموده و برای افرادی که کاربر گوگل درایو نیستند، بفرستید. در این حالت کافی است مخاطبی که لینک را دریافت می کند، وارد حساب کاربری گوگل خود شده و لینک را باز کند.
با خواندن آموزش بالا، می توانید یک حساب کاربری درایو ساخته و محتوای دلخواه خود را روی سرور این سرویس آپلود کنید، تا از هر نقطه از دنیا و تنها به کمک یک دستگاه متصل به اینترنت، به اطلاعات خود دسترسی پیدا نموده و آنرا با دیگران به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: iMore
منبع: setare.comadeliasafar.com: سفرهای ادلیا: ارزانترین تورهای مسافرتی اروپایی، آسیایی و کانادا را از ما بخواهید.
dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!