30 نقطه حادثه خیز قم در صورت اخذ اعتبار ایمن سازی می شود
به گزارش مجله بای بلاگ، خبرنگاران/قم مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گفت: از سال 1398 با اخذ اطلاعات بیش از 12 هزار کروکی تصادف از پلیس راه بازنگری کردیم و به 30 نقطه پر تصادف نو رسیدیم که در صورت اخذ اعتبارات برای ایمن سازی این تفاط اقدام خواهیم کرد.
محمد حسن کلهری مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قم در برنامه مردم و مسئولین با بیان اینکه هفته ملی حمل و نقل، رانندگان و راهداری از 26 آذر شروع و تا 1 دی که روز راهداری است هفته به پایان می رسد در خصوص این نامگذاری از طریق شورای فرهنگ عمومی یادآورشد:26 آذر 1362 در بحبوحه جنگ تجمع کالاهای وارداتی و اساسی در بنادر جنوبی کشور باعث شد بود بیش از 100 کشتی در بنادر در صف تخلیه قرار بگیرند و کمبود کالا در داخل کشور احساس بشود و خطر بمباران کشتی ها از طریق دشمن وجود داشت و همه این ها بحرانی برای کشور ایجاد کرده بود امام راحل در سخنرانی26 آذر فرمان جهادی صادر کردن برای تخلیه بنادر و صنف حمل و نقل به بنادر اعزام شدند در حداقل زمان بارها تخلیه و به کشور وارد شد و از سال 92 به روز حمل و نقل و رانندگان تغییر پیدا کرد.
وی اضافه کرد:1دی روز شروع نمادین راهداری زمستانی است البته معمولا راهداری زمستانی از آبانماه شروع می شود و تا امروز سه نوبت برف روبی داشتیم لذا یک دی ماه روز راهداری انتخاب شده است.
کلهری گفت: 7 راهدارخانه عملیاتی در سطح استان داریم که تعدادی فصلی هستند و در زمستان فعال می شوند برای مثال راهدارخانه نیزار و برخی دائمی هستند همچنین بیش از 140 راهدار در سطح استان داریم که به صورت شیفتی در راهدارخانه مستقر هستند و100 دستگاه ماشین آلات سبک، سنگین و نیمه سنگین داریم که ارائه خدمات می کنند.
وی یادآور شد: به لحاظ ماشین آلات و امکانات و نیرو انسانی شرایط خوبی داریم لذا به لحاظ امکانات اولین استان در حوزه راهداری کشور هستیم.
کلهری در خصوص شرایط ترددهای محورهای مواصلاتی استان شرح داد: استان قم یک استان خاص به لحاظ ترافیکی است و در جهت تردد 17 استان کشور قرار گرفته و سه کریدور اصلی جاده ای از این استان عبور می کند و روزانه بیش از 170 هزار خودرو از محورهای استان عبور می کنند که البته بیش از 50 درصد پلاک های غیر بومی هستند و این حجم بالای تردد استهلاک روکش جاده ها و افزایش تصادفات و تلفات جاده ای را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: استان قم 1800 کیلومتر جاده دارد و از این بین 213 کیلومتر آزادراه، 232 کیلومتر بزرگراه 154کیلومتر راه اصلی و150 کیلومتر راه فرعی و 1059کیلومتر راه روستایی داریم.
کلهری یکی از حوزه های کاری راهداری را اقدام در خصوص حذف نقاط حادثه خیز با هدف کاهش تصادفات جاده ای بیان کرد و گفت: طبق مطالعات انجام در سال 1395، 66 نقطه پر تصادف در طول محورهای مواصلاتی شناسایی شد که با پیگیری ها تا سال 1398، 50 نقطه رفع شد و 16 نقطه باقی ماند و از سال 1398 با اخذ اطلاعات بیش از 12 هزار کروکی تصادف از پلیس راه بازنگری کردیم و به 30 نقطه پر تصادف تازه رسیدیم که در صورت اخذ اعتبارات برای ایمن سازی این تفاط اقدام خواهیم کرد.
وی در خصوص پروژه های راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اظهار کرد: پروژه چهار خطه سلفچگان - ساوه که سال گذشته به طول 8 کیلومتر به بهره برداری رسید و با بهره برداری این پروژه سه نقطه حادثه خیز تقاطع روستا تاج خاتون و پل راه آهن حذف شد.
کلهری در ادامه تاکید کرد: احداث جاده با اداره راه و شهرسازی است و ما تحویل گیرنده راه های احداث شده و ایمن شده و مسئول نگهداری آن هستیم.
وی یکی از پروژه های مهمی که امسال به بهره برداری رسید را پل روستای خورآباد و حذف نقطه حادثه خیز در ورودی روستا خورآباد معرفی کرد و گفت: پروژه دیگر شروع عملیات پل باکسی مقابل روستای راهجرد در محور سلفچگان به اراک است، که باکس ها نصب شده و ترافیک از روی پل جاری است و آماده سازی زیر پل و جهت دسترسی در حال اجرا است.
کلهری ادامه داد: یکی از پروژه های مهم در حوزه ایمنی طرح جایگزینی نیوجرسی بتنی مفصلی در آزادراه قم تهران است و قرارداد فاز چهارم از سال گذشته منعقد شده و اواخر کار است و تا حدود کیلومتر 65 کار به اتمام می رسد.
وی اضافه کرد: اجرای روشنایی محور سلفچگان راهجرد به طول 35 کیلومتر به صورت رفت و برگشت در حال اجرا است و بیش از 70درصد کار اجرا شده است و آخر امسال تکمیل خواهد شد همچنین در حوزه بهسازی محورها در راه های اصلی و فرعی روستایی، بهسازی روکش دوباند در امام زاده شاه جمال در حال اجرا است.
کلهری با بیان اینکه ساخت و نگهداری راه های روستایی بر عهده راهداری است درحالی که در خصوص جاده های اصلی بحث نگهداری را عهده دار هستیم در خصوص جاده قمرود شرح داد: پروژه های ساخت بسیار پر هزینه است و عمده فعالیت ما برای نگهداری راه های موجود صرف می شود و نیاز است در سال های آینده پروژه ای برای جاده قمرود در نظر گرفته شود و اعتبار بگیریم اگر چه بودجه های راه های روستایی عمدتا استانی است با این وجود سعی داریم تا آخر امسال پروژه را به اتمام برسانیم.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گفت:روکش محور جعفریه به قم به طول 21 کیلومتر برآوردی انجام شد به مبلغ 20 میلیارد تومان و مجوز مناقصه اخذ شد متاسفانه پیمانکاری برنده نشد و 19 دی ماه مجدد برگزار و پیمانکار انتخاب خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه متولی تقاطع پل قلعه سنگی اداره کل راه و شهرسازی است و ما در کنار این اداره قرارداریم و در تسریع راه اندازی این تقاطع کمک خواهیم کرد، بیان کرد: کارهایی که انجام دادیم نصب یک کیلومتر نیوجرسی مفصلی بتنی، ایمن سازی حاشیه جاده، انجام عملیات خاکی و شانه سازی حدود 3 کیلومتر با استفاده از امکانات اداره کل راهداری و نصب 200 مورد تابلوهای راهنمایی و رانندگی، 50 مورد نصب تابلوهای اطلاعاتی و خط کشی هم در روز بازگشایی انجام خواهد شد.
وی در خصوص طولانی شدن راه اندازی پروژه تقاطع پل قلعه سنگی با اشاره به اینکه متولی طرح اداره راه و شهر سازی است اضافه کرد: با توجه به بازدید مشترکی که از طریق کننده راه و شهر سازی و راهداری و پلیس راه انجام شد پلیس راه نواقصی را گفت از جمله یک تعداد تابلو اطلاع رسانی باید خریداری شود و مراحل نصب را انجام دهیم و راه بازگشایی خواهد شد.
کلهری یادآور شد: طرح ها و مصالح مورد استفاده استاندارد است و در قراردادهای منعقد شده پیمانکار منعقد متعهد می شود حداقل 5 سال یک روکش سالم بماند و اگر در این مدت مسئله ای پیش بیاید باید بهسازی کند در غیر اینصورت ضمانت پیمانکار صرف رفع مشکل می شود.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گفت: راه ارتباطی مردمی با راهداری 141 به صورت دوطرفه و 24 ساعته برقرار است.
وی در انتها به مردم توصیه کرد: در سفرهای زمستانی زنجیر چرخ همراه داشته باشند و در سفرهای برون شهری سرعت مطمئنه را رعایت کنند چرا که بیشتر تصادفات به علت اهمال انسانی و سرعت بالاست.
منبع: خبرگزاری ایسنا