استدلال موافقان و مخالفان تغییر ساعت رسمی کشور
به گزارش مجله بای بلاگ، تغییر ساعت رسمی کشور که سالهاست در انتهای شهریور و اسفندماه انجام می گردد، حامیان و البته منتقدان جدی ای دارد.

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، تغییر ساعت رسمی کشور که سالهاست در انتهای شهریور و اسفندماه انجام می گردد، حامیان و البته منتقدان جدی ای دارد.
حامیان می گویند با تغییر ساعت رسمی می توان از نور روز بیشتر استفاده کرد، چون خورشید در نیمه اول سال زودتر طلوع می نماید و در نیمه دوم سال دیرتر؛ به همین علت با جلو و عقب کشیدن ساعت از نور خورشید، بیشتر استفاده و در مصرف انرژی صرفه جویی می گردد. در واقع زمانی که مردم صبح ها از خواب بیدار می شوند، هوا روشن است و نیازی به روشن کردن چراغ نیست.
مخالفان، اما استدلال های دیگری دارند. آن ها می گویند ساعت بیولوژیکی بدن با تغییر ساعت دچار اختلال شده و تا بتواند خود را با شرایط تازه زمانی وفق دهد، دچار مشکلاتی، از جمله بهم ریختگی الگوی خواب، می گردد. بعلاوه شب هنگام فرد نمی تواند به موقع بخوابد و روز بعد احساس خستگی و خواب آلودگی می نماید.
بعلاوه بعضی از افراد نمی توانند تغییر زمانی به وجود آمده در فرایند زندگی شان را تحمل نمایند و این تغییر حتی تا یک هفته، روی حال روحی و رضایت شان از زندگی اثر منفی می گذارد. بعضی از آنالیز ها در استرالیا نشان داده است که آمار خودکشی در چند هفته ابتدایی تغییر ساعت بالا می رود. مقامات روسیه هم با این مشکل روبرو شدند، با این تفاوت که خودکشی ها در پاییز رخ می دهند.
بعضی مطالعات هم نشان داده که اختلال در خواب ناشی از تغییر ساعت در بهار موجب کاهش بهره وری در محل کار می گردد. در واقع افراد در محل کار از این ساعت اضافی به جای کار، در اینترنت جستجو می نمایند و معمولا کار خود را از همان ساعت قبل از تغییر آغاز می نمایند.
این ها فقط بخشی از مضراتی است که بعضی تحقیقات در نتیجه تغییر ساعت رسمی کشور ها به آن دست یافته اند و به همین علت هم عده ای از مخاطبان سامانه فارس من با ایجاد پویشی خواهان عدم تغییر ساعت رسمی کشور در در انتهای شهریورماه و اسفندماه سال جاری شده اند. این کمپین را می توانید اینجا مشاهده کنید.
منبع: خبرگزاری دانشجو