با خواص روغن بنفشه و طرز تهیه آن آشنا شوید
به گزارش مجله بای بلاگ، درمان سردرد، سینوزیت، ماساژ درمانی، رفع بیخوابی و چین و چروک پوست از خواص روغن بنفشه است. در ادامه با خواص و طرز تهیه روغن بنفشه آشنا شوید.
خبرنگاران | سرویس سلامت - روغن بنفشه از روغنهای گیاهی بسیار مفید بوده، مطالعه اثرات روغن بنفشه برای درمان بیماری ها و خواص این روغن بنفشه برای سلامتی و زیبایی، شما را شگفت زده خواهد کرد . استفاده از روغنهای گیاهی مختلف همواره مورد استفاده مردم از گذشته و در فرهنگهای مختلف بوده است و روغن بنفشه نیز یکی از این روغنهای گیاهی با خواص بینظیر است.
خواص روغن بنفشه شامل ضد درد خفیف، ضد التهاب، ضد عفونی کننده، ادرار آور و ... است، همچنین استفاده از این روغن میتواند به عنوان یک درمان طبیعی برای مقابله با شرایط معمول پوست مانند آکنه و اگزما موثر باشد . در ادامه تعدادی از خواص روغن بنفشه، طرز تهیه و کاربرد آن برای درمان بیماری ها گردآوری شده است. با خبرنگاران همراه شوید.
کاربردهای درمانی و خواص روغن گل بنفشه
- یکی از کاربردهای اصلی روغن بنفشه استفاده از آن برای تسکین سر درد است. به این منظور مقداری از این روغن را روی پیشانی و شقیقه ها بمالید تا سردردتان برطرف شود .
- از دیگر کاربردهای روغن بنفشه استفاده از آن برای ماساژ درمانی است. تمام بخشهای گیاه بنفشه به خصوص ریشه آن دارای ماده ای به نام وبولین است، هم چنین داراى موسیلاژ، اسید سالیسیلیک، ماده رنگى، ملوم، قلند ایرون و اسید مالیک است. به گفته برخی از حکمای طب سنتی این روغن در تابستان سرد و در زمستان گرم است، بنابراین یکی از بهترین روغن ها برای ماساژ تمام بدن محسوب میشود.
- همانند خواص بنفشه، روغن تهیه شده از این گل نیز برای درمان سینوزیت مفید بوده، به منظور استفاده از روغن گل بنفشه برای درمان سینوزیت ابتدا پیشانی را به طور کامل بخور آب گرم دهید و سپس روغن را همراه مقداری جوهر پونه (شبیه نمک) مخلوط کنید و روی پیشانی را ماساژ دهید .
- از مهمترین خواص روغن بنفشه خاصیت ضد چین و چروک پوست است. همچنین استفاده از این روغن خاصیت نرم کننده پوست را داشته، به این منظور بهتر است ابتدا پوست را با آب گرم و صابون ملایم بشویید و سپس مقداری از روغن را روی پوست ماساژ دهید .
- استفاده از روغن بنفشه برای تقویت مو و ابرو مفید بوده، همچنین درمان موخوره از دیگر خواص روغن بنفشه برای موها است.
- در طب سنتی از روغن بنفشه برای تسکین درد مفاصل استفاده میشود. این روغن گیاهی پر خاصیت، به دلیل داشتن مواد موثر و نافذ، مفاصل را نرم و از درد آن کم می کند. به این منظور، مفاصل دردناک را با این روغن ماساژ دهید و سپس محل درد را گرم کنید .
- استفاده از روغن بنفشه برای تقویت و استحکام ناخن ها مفید است .
- از خواص روغن بنفشه در طب سنتی استفاده از آن به عنوان داروی پیشگیری بیمارى هاى مغزى و بیماریهاى نزله اى است. چکاندن چند قطره از این روغن در بینی، باعث از بین رفتن عفونتهای بینی شده و اخلاط جمجمه را پاک می کند.
- از دیگر خواص روغن بنفشه کمک به تحریک گردش خون در عضلات است. همانند خواص روغن بادام و خواص روغن نارگیل، استفاده از این روغن درحمام مفید بوده شما می توانید به سادگی چند قطره از آن را به وان حمام خود اضافه کرده و از فواید آن لذت ببرید.
طرز تهیه روغن بنفشه
متأسفانه روغن بنفشه ای که در بازار موجود است یا تقلبی است یا کیفیت آن پایین است ازاین رو اگر از آن ها استفاده کنید ممکن است اثر نکند و توصیه ما این است که خودتان آن را درست کنید.
برای تهیه روغن بنفشه، گلهای بنفشه را در ظرفی (ترجیحاً) شیشه ای قرار دهید و روی آن روغن کنجد ریخته تا جایی که روی گل ها برسد، یک ماه آن را بگذارید، می توانید آن را پشت شیشه در معرض نور (غیرمستقیم) آفتاب قرار دهید و هرچند روز آن را تکان بدهید تا مواد آن خوب جابجا شود، پس از یک ماه می توانید روغن را صاف کرده و اگر بخواهید روغن بهتر و خالصتری داشته باشید، میتوانید دوباره در آن گل بریزید و یک ماه دیگر اجازه دهید بماند. چنانچه این کار را، به مدت ده ماه انجام دهیم، روغن بنفشه به دست آمده بسیار عالی و مؤثر در درمان انواع بیماری ها است.
همچنین توصیه میشود، برای تهیه روغن بنفشه از گل نیمه خشک استفاده شود و بدون ساقه باشد زیرا اگر تر باشد کپک می زند و اگر خشک باشد مواد آن دیر جذب می شود، دقت شود که از آتش (حرارت) و نور مستقیم آفتاب نباید استفاده کرد.
اگر گل بنفشه قبل از اینکه کاملاً خشک شود و به حالت نیمه خشک در روغن ریخته شود اثرش بیشتر است، همچنین اگر گل را نیم کوب کنید بهتر است و حجم آن کم می شود، اگر هرماه گل ها عوض شود تا ده ماه این روغن بنفشه واقعاً معجزه خواهد بود، البته حداقل دو ماه باید گل بنفشه در روغن ریخته شود . همچنین جالب است بدانید که بهترین گل بنفشه، بنفشه منطقه خراسان و بعد از آن بنفشه شمال است.
منابع: مجله طب اسلامی، مجله طبی ایران پزشک
منبع: setare.com