جزئیات جدید آنالیز های شهرداری برای شناسایی بوی مرموز ، گزارش منتشر شده درباره بوی تهران اولیه است

به گزارش مجله بای بلاگ، مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران با تاکید بر اینکه گزارش منتشر شده درباره بوی نامطبوع تهران گزارشی اولیه است به تشریح آنالیز های میدانی و آزمایشگاهی در دست اقدام شهرداری تهران برای شناسایی منشأ بوی نامطبوع پرداخت.

جزئیات جدید آنالیز های شهرداری برای شناسایی بوی مرموز ، گزارش منتشر شده درباره بوی تهران اولیه است

به گزارش خبرنگار خبرنگاران، حدود یکسال از اولین باری که بوی نامطبوعی در مناطق مرکزی شهر تهران به مشام شهروندان رسید، می گذرد. در آن موقع فرضیه های مختلفی از جمله شیرابه های آرادکوه، فاضلاب، ماده شیمیایی مرکاپتان که به گاز شهری تزریق می گردد به عنوان منشا بوی نامطبوع پایتخت مطرح شد اما هیچ گاه منشاء دقیق این بو اعلام نشد؛ تا اینکه امسال پنج بار در تاریخ های 11، 17، 23 و 24 آذر و اول دی ماه دوباره بوی مرموز بخش هایی از پایتخت را فرا گرفت و باعث شد که پرونده بوی نامطبوع پایتخت مجدد گگردده و برآورد ها و اقداماتی درباره شناسایی منشاء آن شروع گردد.

یکشنبه اول دی ماه قبل از یکصد و هشتاد و چهارمین جلسه شورای شهر تهران، جلسه هم اندیشی پیروز حناچی شهردار تهران با اعضای شورای شهر تهران برگزار و بحث آلودگی هوا و بوی نامطبوع تهران در این جلسه مورد بحث نهاده شد. محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در نتیجه این جلسه گفت که به زودی گزارشی در مورد انتشار بوی بد در سطح شهر توسط شهرداری تهران منتشر می گردد.

خبرگزاری فارس صبح امروز دوشنبه دوم دی ماه گزارشی را همراه با نقشه هایی به عنوان گزارش شهرداری تهران درباره بوی نامطبوع تهران منتشر کرد که در هیچ کدام از منابع رسمی شهرداری تهران وجود نداشت.

دکتر شینا انصاری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در مصاحبه با خبرنگار خبرنگاران در واکنش به آنچه که تحت عنوان گزارش شهرداری تهران درباره بوی نامطبوع تهران در یک خبرگزاری منتشر شده است، گفت: درباره علت اصلی بوی نامطبوعی که در چهار روز از آذر ماه و اول دی ماه در تهران استشمام شد، هنوز به جواب نهایی نرسیده ایم و در مرحله تحقیق هستیم.

وی اضافه نمود: به تازگی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، گزارشی را درباره بوی نامطبوع در جلسه شورای شهر تهران ارائه نموده که البته این گزارش اولیه است و رسمی نیست. این گزارش بر اساس اطلاعات سامانه 137 و شکوائیه هایی که شهروندان از نقاط مختلف تهران در این سامانه ثبت نموده بودند، تهیه شده است.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره جزئیات نحوه تهیه این گزارش اولیه به خبرنگاران گفت: بر اساس زمان تماس شهروندان با سامانه 137 و منطقه ای که بوی نامطبوع را گزارش نموده اند، نقشه هایی تهیه شده و مناطقی که شهروندان در بیشتر روزهای استشمام بوی نامطبوع در هوای تهران شکایت داشته اند را تعیین نموده ایم.

وی اضافه نمود: به عنوان نمونه، در سه روز از روزهایی که بوی نامطبوع تشخیص داده شده، شهروندان از منطقه یک تهران با سامانه 137 تماس داشته و گزارش هایشان را ثبت نموده اند. البته این را نمی توان تعمیم داد چراکه ممکن است این بو در مناطق دیگر هم استشمام شده اما اهالی آنجا با 137 تماس نگرفته اند.

انصاری با یادآوری دوباره اینکه گزارش ارائه شده به شورای شهر تهران بر اساس نقشه های حاصل از تحلیل تماس های شهروندان تهرانی با سامانه 137 بوده است، شرح داد: این گزارش صرفا به عنوان یک گزارش مقدماتی قابل ارائه است.

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران با بیان اینکه در گزارش ارائه شده به شورای شهر تهران، گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره افزایش گاز دی اکسید گوگرد (گازی بدون بو و حاصل احتراق) در هوای تهران نیز آمده بود، گفت: با وجود اینکه علت اصلی بوی نامطبوع تهران هنوز تعیین نشده است اما چندین سناریو را پیش بینی نموده ایم که می تواند عامل این بو باشد.

وی در حالی که از سرعت محدود باد، رطوبت نسبی، پدیده وارونگی دما و محبوس شدن شهر تهران با یک لایه آلودگی به عنوان ویژگی مشترک بیشتر روزهایی نام برد که در سال گذشته و امسال، تهران در آنها با بوی نامطبوع روبرو بوده است؛ یادآور شد: همچنین از اواسط آذر ماه 98 متوجه شدیم که صنایع اطراف تهران به دلیل افت فشار گاز از سوخت های سنگین نظیر مازوت و گازوئیل استفاده می نموده اند. با این حال، عواملی همچون شبکه انتقال فاضلاب و ... نیز جزو سناریوهای قابل آنالیز قرار دارند.

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران درباره اقدام های تکمیلی و تحقیقی شهرداری تهران درباره شناسایی بوی نامطبوع تهران به خبرنگاران گفت: برای یک کار دقیق، ضروری است مشاهدات میدانی ثبت گردد و اداره کل محیط زیست شهرداری تهران در این راستا گروهی را در سطح مناطق 22 گانه با حضور کارشناسان محیط زیست و نواحی تشکیل داده و فرمی طراحی و توزیع شده است تا اعضای این گروه در مناطق و نواحی به محض اینکه متوجه بوی نامطبوع می شوند، این فرم را تکمیل و ثبت نمایند که بو نزدیک به چیست؛ یعنی اظهار نمایند که بوی تشخیص داده شده، بوی آمونیاک، گوگرد، زباله، تخم مرغ گندیده یا ... است.

شینا انصاری با تاکید بر اینکه تشکیل این کارگروه ها به تازگی اجرا شده است، درباره اقدام های آزمایشگاهی شهرداری تهران برای تشخیص دلیل بوی نامطبوع که در کنار فعالیت های میدانی در دست اقدام است، اظهار کرد: بو یک آلودگی نسبتا جدید در سطح جهان است و استانداردهای مربوط به آن برای اولین بار در سال 2003 در کشورهای پیشرفته وضع شده است. ضمن اینکه الزامی نیست که بوی نامطبوع پخش شده در هوا فقط یک عامل داشته باشد بلکه ممکن است چندین گاز آلاینده ترکیب شوند و بوی نامطبوع فراوری نمایند.

وی گفت: پارامترهای مولد بو، پارامترهای خاصی هستند و به روش معمولی نمی توان به عناصر آن پی برد و اندازه گیری ها در این حوزه نیز پیچیدگی دارد. با وجود این با تجهیزات موجود در کنار استفاده از یک سری جاذب ها و پمپ ها می توانیم از هوا نمونه گیری انجام داده و نمونه را در آزمایشگاه مورد آنالیز قرار دهیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این باره شرح داد: دستگاه های موجود، دستگاه های پرتابل محیطی است اما دقت شان PPM است این درحالیست که به دستگاه هایی با دقت PPT که دقت بالاتری دارند احتیاج داریم. با این حال کار را کلید زده ایم و امیدواریم سازمان ها و دستگاه های ذیربط از جمله سازمان حفاظت محیط زیست که وظیفه ذاتی در حوزه های زیست محیطی دارند، در زمینه پایش آلاینده های مولد بو کمک رسانند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 21 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 153

به "جزئیات جدید آنالیز های شهرداری برای شناسایی بوی مرموز ، گزارش منتشر شده درباره بوی تهران اولیه است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات جدید آنالیز های شهرداری برای شناسایی بوی مرموز ، گزارش منتشر شده درباره بوی تهران اولیه است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید