سلامت بعد از یک ماه روزه داری
به گزارش مجله بای بلاگ، در انتها ماه مبارک رمضان رژیم غذایی افراد پس از یک ماه روزه داری دوباره به روال معمول قبل از این ماه برمی گردد و به جای دو وعده سحر و افطار، سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده خواهند داشت، اما برای این که ناگهان فشار زیادی به دستگاه گوارش وارد نگردد، باید نسبت به مواد غذایی ای که مصرف می گردد، توجه بیشتری داشته باشیم.

سلامت بعد از یک ماه روزه داری
نویسنده: میترا زراتی
در سرانجام ماه مبارک رمضان رژیم غذایی افراد پس از یک ماه روزه داری دوباره به روال معمول قبل از این ماه برمی گردد و به جای دو وعده سحر و افطار، سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده خواهند داشت، اما برای این که ناگهان فشار زیادی به دستگاه گوارش وارد نگردد، باید نسبت به مواد غذایی ای که مصرف می گردد، توجه بیشتری داشته باشیم و فشار ناشی از مصرف مواد غذایی حجیم را کاهش دهیم.
غذای رستوران، تعطیل!
با فرارسیدن عید فطر بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند ناهار یا شام را در رستوران میل نمایند و همراه با دیگر اعضای خانواده، فرارسیدن این عید را جشن بگیرند، اما میترا زراتی با تاکید بر این که بهتر است در روزهای اول پس از ماه مبارک رمضان از غذاهای رستورانی و فست فودها استفاده نگردد، می گوید: مصرف غذاهای رستورانی، بخصوص فست فودها می تواند دردسرساز گردد و مسائلی برای سلامت شما ایجاد کند. این غذاها ممکن است بسیار چرب و شور باشد و با خوردن آنها بدن، نیازمند مصرف آب زیادی گردد.به گفته وی، ادویه جات موجود در غذا، ترشح دستگاه گوارش بویژه اسید معده را افزایش می دهد. به همین علت بهتر است در روزهای اول پس از سرانجام ماه رمضان اجازه دهیم دستگاه گوارش استراحت بیشتری داشته باشد و آن را بتدریج به رژیم های غذایی پرحجم عادت دهیم.
بهبود الگوهای غذایی بعد از ماه رمضان
در ماه مبارک رمضان بعضی از عادت های زندگی و حتی الگوی تغذیه ای افراد تغییر می نماید. به اسم نمونه خیلی از افراد در این ماه سیگار کشیدن را کنار می گذارند، کمتر نوشابه می خورند یا مصرف لبنیات را افزایش می دهند که خوب است این رفتارهای مثبت در روزهای پس از سرانجام ماه مبارک رمضان هم ادامه یابد. میترا زراتی با اشاره به کاهش مصرف نوشابه در این ماه، یادآور می گردد: خیلی از افراد در این ماه فرصت کافی برای مصرف نوشابه ندارند و به همین علت آن را موقتا کنار گذاشته یا حداقل میزان مصرف آن را کاهش داده اند، اما باید دقت کنیم اگر می گردد برای یک ماه نوشابه را کنار گذاشت یا کمتر از آن استفاده کرد، حتما می توان این عادت را در روزهای دیگر سال هم رعایت کرد.به گفته این متخصص تغذیه، گاز موجود در نوشابه می تواند به دستگاه گوارش آسیب بزند و به همین علت بهتر است بویژه در یک هفته اول پس از ماه رمضان، مصرف نوشابه را کنار بگذارید. وی درباره افزایش مصرف لبنیات در این ماه می گوید: خیلی از افراد در این ماه عادت نموده اند با یک لیوان شیر افطار نمایند که خوب است پس از سرانجام یافتن این ماه هم مصرف شیر را در وعده صبحانه ادامه دهند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اهمیت مصرف نان های سبوس دار یادآور می گردد: خیلی از مردم در طول این ماه در وعده افطار از نان های سبوس دار استفاده می کردند، اما متاسفانه پس از سرانجام یافتن ماه رمضان براحتی و بی توجه به تاکید متخصصان، وعده صبحانه را حذف می نمایند.
خیلی از روزه داران در طول ماه مبارک رمضان برای پیشگیری از تشنگی میزان بیشتری مایعات مصرف می نمایند. زراتی در این باره شرح می دهد: کمتر کسی است که در روزهای عادی سال هم به مصرف میزان کافی مایعات توجه داشته باشد، اما خوب است این عادت را پس از سرانجام ماه رمضان هم ادامه دهیم و قبل از این که تشنه شویم، به میزان کافی آب و مایعات بنوشیم.
غذاهای پرچرب، دردسرساز می گردد
متخصصان همواره از مضرات مصرف چربی و غذاهای پرچرب گفته اند و کمتر کسی است که نداند مصرف چنین غذاهایی باید کاهش یابد، اما بهتر است بدانید مصرف این غذاها در روزهای اول پس از ماه مبارک رمضان می تواند مسائل جدی تری برای دستگاه گوارش ایجاد کند. به گفته زراتی غذاهای پرچرب، تخلیه معده را کند می نماید و موجب می گردد فشار مضاعفی بر معده وارد گردد. وی خاطرنشان می نماید: به همین علت خیلی از افراد ممکن است پس از سرانجام ماه مبارک رمضان مسائلی مانند ریفلاکس یا برگشت غذا از معده به مری را تجربه نمایند.زراتی با اشاره به تغییر تدریجی رژیم غذایی شرح می دهد: به طور کلی توصیه می گردد پس از سرانجام ماه مبارک رمضان بتدریج و طی یک هفته، دستگاه گوارش را به رژیم غذایی تازه عادت دهید. بهتر است به طور ناگهانی تعداد وعده های غذایی را افزایش ندهید و در روزهای اول پس از سرانجام ماه رمضان از مصرف غذاهای حجیم خودداری کنید.
اضافه وزن پس از یک ماه روزه داری
طبق آنالیز های صورت گرفته، بسیاری از افراد پس از ماه مبارک رمضان با مشکل افزایش وزن روبه رو می شوند. زراتی در این زمینه هشدار می دهد: گروهی از افراد نسبت به این افزایش وزن، بی تفاوت هستند و اهمیتی به آن نمی دهند. در حالی که چنین شرایطی مقدمه اضافه وزن و چاق شدن بیشتر است. بنابراین توصیه می گردد در صورت امکان حتما در سرانجام این ماه آزمایش های خونی لازم انجام گردد و چربی و قند خون، اوره و اسید اوریک خود را کنترل نمایند.به گفته وی، به علت کاهش فعالیت در ماه رمضان، اگر با مشکل اضافه وزن روبه رو شدید، حتما فعالیت بدنی خود را افزایش دهید تا مشکل جبران گردد. وی در نهایت تاکید می نماید: برای کنترل و پیشگیری از اضافه وزن، افزایش فعالیت بدنی و توجه به رژیم غذایی سالم را نادیده نگیرید.
منبع : روزنامه جام جم
ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : hasantaleb
/ج
منبع: راسخونtour-malaysia.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی را همراه ما باشید.
bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا