شگفتی های پنهان درباره اینترنت اشیاء

به گزارش مجله بای بلاگ، تاثیر گسترده اینترنت اشیاء برروی زندگی انسان غیرقابل انکار است، در این گزارش به معرفی، اهداف، کاربردها و دلایل استفاده از اینترنت اشیاء خواهیم پرداخت.

شگفتی های پنهان درباره اینترنت اشیاء

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران ، جهانی IT و کاربرد های فراوان و شگفت انگیز اینترنت همواره آدمی را شگفت زده می نماید، بگونه ای که حتی بعضی چیز ها به نظر غیرقابل باور و نشدنی است و حتی نمی توان باور کرد که اشیاء هم می توانند به راحتی بیش از نیمی از زندگی انسان را مدیریت نموده و پیش ببرند، بدون آن که انسان بخواهد خسته گردد.

اینترنت اشیاء چیست؟

نظریه اینترنت اشیاء یا IOT، برای نخستین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون بیان شده، اما تنها چند سال است که به طور جدی در جهانی IT بر روی این مبحث کار می گردد و نکته جالب اینجاست که بدانید در حال حاضر بیشتر کسب و کار ها در حال حرکت به سمت استفاده وسیع از این فناوری هستند. Internet of Things به اختصار IOT و یا همان اینترنت اشیاء پدیده ای عجیب و جدیدی نیست، زیرا نخستین نمونه استفاده از این فناوری؛ فراوری و رونمایی از توستر متصل به اینترنت توسط یک شرکت طی یک کنفرانس در سال 1989 بود.

مفهوم اینترنت اشیاء به اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر به وسیله اینترنت ارتباط دارد. به یاری اینترنت اشیاء برنامه ها و دستگاه های مختلف می توانند به وسیله اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت نمایند. برای نمونه می توان به یخچال های هوشمند که به اینترنت متصل شده و شما را از موجودی و تاریخ انقضا مواد خوراکی داخل یخچال با خبر می سازند اشاره کرد. در واقع اینترنت اشیاء شما را قادر می سازد تا اشیاء مورد استفاده خود را از راه دور و به یاری زیرساخت های اینترنتی مدیریت و کنترل کنید.

اینترنت اشیاء برای ادغام مستقیم جهانی فیزیکی و سیستم های مانند؛ خودرو های هوشمند، یخچال های هوشمند و خانه های هوشمند که این روز ها در مباحث و مجالس مختلفی به آن ها اشاره می گردد کاربرد دارد، در اصل تمامی این دستگاه ها در زیر مجموعه اینترنت اشیاء قرار می گیرند.

پتانسیل های اینترنت اشیاء که توسط Ashton ارائه شد

امروزه، رایانه ها و در نهایت اینترنت، تقریبا به صورت کامل برای فراوری محتوا، به انسان وابسته است. نزدیک به حدود 50 پتابایت (هر پتابایت معادل 1024 ترابایت است) دیتا که در اینترنت موجود است، به وسیله انسان با تایپ کردن، ضبط کردن، عکس دریافت و اسکن بارکد فراوری شده است. اما مشکل، محدودیت در زمان، توجه و دقت انسان ها است. همه این ها به این معنی است که انسان ها در ثبت و ضبط اطلاعات درباره اشیاء در جهانی واقعی، خیلی خوب نیستند. اگر تمامی اطلاعات در خصوص جهانی ما وارد یک ابررایانه گردد، باز هم اطلاعاتی وجود دارد که در طول زمان، احتیاج به وارد کردن آن به رایانه احساس گردد، به این ترتیب ساخت سیستمی که خود در خصوص فضای پیرامون اطلاعات کسب کند، کار بشر را بسیار آسان تر می نماید.

افزایش روز افزون استفاده از آدرس IPv6، یک فاکتور مهم در توسعه اینترنت اشیاء است. به گفته آقای استیو لیسبون، این گسترش فضای آدرس به این معنی است که می توان به هر اتم روی سطح زمین، یک آدرس IPv6 اختصاص داد و هنوز هم به اندازه کافی، تعداد آدرس IPv6 برای بیش از 100 کره زمین هم وجود دارد. به عبارت دیگر، انسان ها به راحتی می توانند به هر شیء روی کره زمین، آدرس IP اختصاص دهند. افزایش تعداد تجهیزات هوشمند و همچنین مقدار داده ای که این تجهیزات فراوری می نماید، نگرانی های جدیدی از جمله حریم خصوصی، قدرت در داده ها و امنیت را به وجود می آورد.

امروزه برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء در بیشتر صنایع از جمله: کشاورزی، مدیریت ساختمان، پزشکی، انرژی و صنعت حمل و نقل وجود دارد، همچنین این موضوع، ارتباط مستقیم با هماهنگی بیش از پیش مهندسان الکترونیک و توسعه دهندگان نرم افزار که روی محصولات و سیستم های اینترنت اشیاء کار می نمایند، خواهد داشت.

اینترنت اشیاء چگونه تعامل با جهانی فیزیکی را تغییر خواهد داد؟

اینترنت اشیاء (IoT) به عنوان انقلاب صنعتی بعدی نامیده می گردد، IoT روش تعامل تمام کسب و کارها، دولت ها و مصرف نمایندگان را با جهانی فیزیکی تغییر خواهد داد. در اینجا بیشتر به فرایند پیشروی و رشد IoT در جهان پرداخته ایم با ما همراه باشید.

بیش از دو سال است که (BI Intelligence (BusinessInsider از نزدیک رشد اینترنت اشیاء را دنبال نموده است و به طور خاص، تجزیه و تحلیلی بر روی این قضیه انجام داده که چگونه IoT موجودیت ها و نهاد هایی از قبیل: دولت ها، کسب و کار ها و مشتریان را قادر می سازد تا به دستگاه های IoT خود متصل شوند و آن ها را کنترل نمایند. این تجزیه و تحلیل در محیط هایی مانند فراوری، خانه های هوشمند، حمل و نقل و کشاورزی انجام شد.

در یک گزارش جدید از BI این سیستم اطلاعاتی در خصوص تمام اجزاء و اکوسیستم IoT صحبت نموده، این گزارش جدید شامل اطلاعاتی در خصوص دستگاه ها، تحلیلگرها، شبکه ها و امنیت IoT است. همچنین یک تخمین و پیش بینی از بازار رو به رشد اینترنت اشیاء ارائه شده که شامل رشد استفاده از دستگاه های IoT، میزان سرمایه گذاری و میزان بازگشت سرمایه در این اکوسیستم است.

در اینجا بعضی از نکات کلیدی این گزارش آمده است:

پیش بینی شده که تا سال 2020 در کل 34 میلیارد دستگاه به اینترنت متصل شوند.

نزدیک به 6 تریلیون دلار برای اینترنت اشیاء تا 5 سال آینده خرج خواهد شد.

تجارت جزء اصلی اینترنت اشیاء قرار خواهد گرفت؛ کسب و کار ها می توانند فرایند کار خود را با کاهش هزینه های عملیات، افزایش بهره وری و گسترش بازار و محصولات جدید بهبود دهند.

دولت ها برای کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت زندگی شهفرایندانشان بر روی افزایش بهره وری تمرکز خواهند کرد.

مصرف نمایندگان به عنوان استفاده نمایندگان IoT در کنار کسب و کار ها و دولت ها عمل خواهند کرد.

متقاضیان و مشتریان اینترنت اشیاء چه کسانی هستند؟

اینترنت اشیاء، فراتر از یک ابزار برای رفاه و تسهیل در امور اشخاص است. اینترنت اشیاء، منابع جدید داده و یک سری مدل های کاربردی در کسب و کار ها را پیشنهاد می دهد که می تواند موجب تقویت آن کسب وکار ها در صنایع مختلف گردد.

به عنوان مثال:

مراقبت های بهداشتی و درمانی

امروزه تعداد زیادی از مردم، از تجهیزات پوشیدنی به جهت مانیتورینگ و مدیریت تمرینات ورزشی، خواب و دیگر رفتار های روزمره خود استفاده می نمایند. این ها از تاثیرات اینترنت اشیاء بر سلامت افراد است. تجهیزات کنترل شرایط بیمار، ثبت وقایع حالات بیمار توسط تجهیزات الکترونیکی و دیگر لوازم هوشمند، می تواند به سلامتی و نجات جان انسان ها یاری کند.

ساخت و فراوری

این هم یکی از صنایعی است که از اینترنت اشیاء منفعت بسیاری برده است. سنسور های جمع آوری داده که در ماشین آلات کارخانه قرار داده شده است یا قفسه های انبار هوشمند می تواند در لحظه مسائل و خطا ها را تشخیص داده و مبدا آن را ردیابی نماید. این موضوع موجب تسهیل در کار ها و افزایش کارآمدی امور و کاهش هزینه می گردد.

خرده فروشی

اینترنت اشیاء هم برای فروشنده و هم برای مصرف نماینده مفید است. به عنوان مثال، در فروشگاه ها می توان از اینترنت اشیاء برای اطلاع از موجودی انبار و یا اهداف امنیتی استفاده کرد. برای مشتریان هم تجربه خرید، محاسبه قیمت و پرداخت توسط سنسور های جمع آوری داده و دوربین ها بسیار جالب است.

حمل و نقل

بدون شک با ظهور ماشین های خودران، بیش از هر زمان دیگر، تأثیر فناوری را در این صنعت مشاهده می کنید. همچنین اینترنت اشیاء روی حمل و نقل در مقیاس های بزرگتر هم تاثیرگذار است: شرکت های حمل و نقل و تحویل بار از راه چاره های GPS برای ردیابی ناوگان خود استفاده می نمایند. علاوه بر این، جاده ها توسط سنسور ها برای امنیت بیش از پیش، کنترل می شوند.

خدمات رفاهی

ابزار های هوشمند فقط برای جمع آوری اتوماتیک داده کاربرد ندارند، بلکه امکان تجزیه و تحلیل داده برای ردیابی و مدیریت هرچه بهتر استفاده از انرژی را دارند. به این ترتیب، سنسور های موجود در تجهیزاتی همچون آسیاب بادی، می تواند داده را ردیابی نموده و مدل های پیش بینی برای زمان بندی خرابی در جهت استفاده از انرژی به صورت کارآمد، ارائه نماید.

کارشناسان تخمین زده اند که تا سال 2020، اینترنت اشیاء حدود 50 میلیارد شیء را شامل می گردد. همچنین ارزش بازار جهانی اینترنت اشیاء به 7100 میلیارد دلار تا سال 2020 خواهد رسید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 25 آذر 1399 بروزرسانی: 25 آذر 1399 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 5032

به "شگفتی های پنهان درباره اینترنت اشیاء" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شگفتی های پنهان درباره اینترنت اشیاء"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید