مغزهای ایران را دریابیم

به گزارش مجله بای بلاگ، خبرنگاران/خراسان جنوبی رییس سابق دانشگاه بیرجند با بیان اینکه روال فرار مغزها از ایران شدت دارد و دانشجویان خوب از کشور خارج می شوند، گفت: نباید این روال ادامه یابد و باید تدبیری اندیشید که دانشجو ارتباظش با ایران قطع نشود.

مغزهای ایران را دریابیم

خلیل خلیلی، چهارشنبه شب 25 دی، در نشست با مسئولان آموزش عالی خراسان جنوبی با قائم مقام وزیر علوم با تسلیت حادثه سقوط هواپیمایی اوکراینی، اظهار کرد: امری که به وضوح دیده می گردداین است که مشارکت اعضای هیات علمی در مباحث فرهنگی بسیار ضعیف است.

به گزارش خبرنگاران، وی با بیان اینکه دغدغه اعضای هیات علمی مقاله است، اما در عین حال بعضی اوقات کنش لازم دارد، اضافه نمود: دانشگاه در متن جامعه نیست و آموزش عالی از هدف اصلی اش منحرف شده است.

رییس سابق دانشگاه بیرجند توضیح داد: مدل بودجه با فرآیند گسترش هماهنگ و همخوان نیست و ما باید دکتراها را به کشورهای دیگر صادر کنیم، اما باید راستا را به گونه ای فراهم کنیم که ارتباط با کشور باقی بماند.

ضرورت تقویت اعضای هیات علمی

ایرج مهدی زاده، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار کرد: در دانشگاه فرهنگیان باید دانشجو را برای ورود به عرصه کلاس آماده کنیم.

وی با بیان اینکه باید در دانشگاه فرهنگیان اساتید تقویت شوند، توضیح داد: شرایط اعضای هیات علمی به حد قابل قبول نرسیده که ضروری است تقویت گردد.

حذف رشته ها و کمبود دانشجو

ابوالفضل فورگی نژاد، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی بیان نمود: این دانشگاه از نظر تعداد دانشجو سومین دانشگاه کشور، اما از نظر بودجه دولت شاید هفتادمین دانشگاه باشد.

وی با بیان اینکه این دانشگاه مجری آموزش های خاص است، توضیح داد: صنعت قابل توجهی در استان نداریم که بتوانیم از ظرفیت های آموزشی آن بهره ببریم.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی ادامه داد: در دانشگاه علمی کاریردی هرسال براساس احتیاج جامعه رشته ها تعریف می گردد که براین اساس سال به سال رشته هایی را به دلایل محتلف از جمله اینکه احتیاج جامعه نیست از دست می دهیم و به این ترتیب جمعیت دانشجویی در حال کاهش یافتن است.

فورگی نژاد با بیان اینکه باید وزارتخانه راهکاری برای آن بیابد، توضیح داد: آموزش نیروی کار به حاشیه رانده شده است و باید تدبیری برای آن اندیشیده گردد.

وی اضافه نمود: اجرای رشته های مهارتی بسیار هزینه بر است، اما مرکز به خاطر نداشتن توان اقتصادی سراغ آن نمی رود؛ بنابراین احتیاج به حمایت دارد.

گلایه از رشد بی رویه دانشگاه ها

سیدمرتضی موسوی، رئیس دانشکده علوم دانشگاه بیرجند نیز از کمبود دانشجو در دانشگاه های دولتی گلایه کرد و گفت: دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد در کنار دانشگاه های دولتی به صورت قارچ گونه رشد نموده اند و باعث شدند سبد دانشجویی دانشگاه دولتی کاهش یابد.

وی با اشاره به سیاست های تضادگونه دانشگاه، توضیح داد: پذیرش در دوره های مجازی بسیار زیاد شده و سیاست کاملا ناهماهنگ است و دانشگاه هایی مانند بیرجند سرکوب می شوند.

وی یادآور شد: دانشگاه بیرجند به عنوان قطب علمی در بعضی رشته ها است، اما با مرکز فاصله دارد که این امر یک مشکل است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 13 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 408

به "مغزهای ایران را دریابیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مغزهای ایران را دریابیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید