طرح تحول دیجیتال حرکتی بسیار بزرگ برای حفظ سرآمدی فولاد مبارکه
به گزارش مجله بای بلاگ، نخستین دورۀ تربیت رهبران تحول دیجیتال شرکت فولاد مبارکه با حضور مدیرعامل، معاونان و مدیران فولاد مبارکه و با همکاری دانشگاه اصفهان روز چهارشنبه سی ام مهرماه 99 آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، در آئین افتتاحیۀ دورۀ آموزشی مدیریت ارشد تحول دیجیتال شرکت فولاد مبارکه، مهندس بزرگیان، مدیرعامل این شرکت گفت: اگر بخواهیم رتبۀ جهانی خود را در صنعت فولاد حفظ کنیم باید به سمت تحول دیجیتال برویم، زیرا در آیندۀ صنعت فولاد، تناژ تولید حرف اول را نمی زند؛ بنابراین اقدام فولاد مبارکه برای استفاده از تکنولوژی نسل چهارم یک کار تزئینی نیست؛ بلکه یک الزام و ضرورت بنیادی در حوزۀ فولاد کشور است.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و تحریم های شدید افزود: در شرایطی که کشور و هم میهنان تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارند، دغدغۀ دولت تأمین مایحتاج عمومی مردم و نگاهش به صنعت صنعتگران است تا محصولات با قیمت متعارف عرضه شود و در آرامش بازار به دست مصرف کننده برسد.
وی تأکید کرد: اگرچه در حال حاضر طرح تحول دیجیتال و تربیت مدیران فرهیخته در این حوزه جزو اولویت های اصلی نیست و کمتر مورد توجه قرار گرفته، اما ما باید در کنار تأمین نیازهای دولت، به این موضوعات زیربنایی به عنوان یکی از نیازهای تکنولوژیکی کشور در حوزۀ صنعت نیز توجه کنیم، تا جایی که این تلاش ها به ادارۀ هوشمند فولاد مبارکه منجر شود. ممکن است ما در آن زمان نباشیم، ولی به یقین ثمره و آثار پر خیروبرکت آن در آینده مشاهده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه از مدیران این شرکت به عنوان مجریان اصلی طرح تحول دیجیتال یاد و اضافه کرد: این مدیران در یک برنامۀ آموزشی یک ساله باید حتما به استفادۀ بهینه از تکنولوژی مجهز و مسلح شوند. آنان باید آموزش های لازم را ببینند و مهارت های لازم را به دست آورند تا بتواند طرح تحول دیجیتال را اجرا کنند. به خاطر داشته باشیم عزم فولاد مبارکه برای اجرای طرح تحول دیجیتال و استفاده از تکنولوژی نسل چهارم جزم است و همه باید با حضور مستمر در این دوره بر این مهارت ها مسلط شوند.
مهندس بزرگیان به تأثیر اجرای این طرح بر حفظ سرآمدی فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: طرح تحول دیجیتال گام بسیار بلندی در راستا حفظ سرآمدی فولاد مبارکه است. این شرکت در حال حاضر قدرتمند است، اما باید قوی تر و مسلط تر پیش برود. در این زمینه نظام پاداش دهی به کسب مهارت های این حوزه گره خواهد خورد و بر همین اساس در دستورالعمل های جدید سازمان قرار خواهد گرفت. به خاطر داشته باشیم این رویداد برای سازمان بسیار جدی است و با تمام قوا از این طرح حمایت و پشتیبانی خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در بخش خاتمهی سخنان خود افزود: از ریاست دانشگاه اصفهان که با جدیت بستر اجرای این دوره و طرح را ایجاد کرده اند و همچنین از مدیران و معاونان شرکت که نهایت همکاری و همراهی را در این زمینه مبذول داشته اند، صمیمانه قدردانی می کنم و اطمینان خاطر می دهم که در روزهای آینده خبرهای بسیار خوبی در این حوزه خواهیم شنید.
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه:
فولاد مبارکه پیشران صنعت کشور در حوزۀ اقتصاد نسل چهارم است
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه در این آیین گفت: در سال جاری ایران توانست رتبۀ دهم فولاد جهان را کسب کند. اگر دقت کنیم می بینیم کشورهایی که در این رتبه بندی قبل از ایران هستند، یعنی کشورهای چین، ژاپن، هند، آمریکا، کره و آلمان که رتبه های تک رقمی تولید فولاد را کسب کرده اند، هم راستا با اقتصاد نسل چهارم و حوزۀ تحول دیجیتال حرکت کرده و توانسته اند در این زمینه به شاخص های مهمی دست پیدا کنند و برای فضای مه آلود آینده گام های محکم تری بردارند.
مهدی نقوی در ادامه به جایگاه ایران در شاخص های دیگر پرداخت و گفت: کشور ما در سال 2018 در زمینۀ تولید مقالات رتبه 15 جهان را به دست آورد و در تولید فولاد در جایگاه دهم قرار گرفت؛ اما در شاخص جهانی نوآوری در جایگاه 69 و در زمینۀ صادرات مبتنی بر فناوری در جایگاه 89 جهان ایستاد. همچنین در شاخص فضای کسب وکار به رتبۀ 133 و در فناوری اطلاعات به رتبۀ 79 بسنده کرد. این رتبه ها یک تصویر کلی به ما می دهد که در کدام حوزه ها باید بیشتر کار کنیم و دیگر کشورها به کدام سمت حرکت می کنند.
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه همچنین به مطالعات اجرا شده دربارۀ کشورهای پیشرو در صنعت فولاد اشاره کرد و افزود: فولاد مبارکه برای اینکه بتواند در آینده جایگاه ایران را در جهان حفظ کند، گزیری ندارد جز اینکه هم گام یا جلوتر از رقبای خود در زمینۀ تولید فولاد حرکت کند. بر اساس مطالعات اجرا شده یکی از مهم ترین حوزه های حرکتی کشورهای پیشرو در تولید فولاد، حرکت به سمت دیجیتال کردن و هوشمند کردن سیستم های ارزیابی شد. بنابراین از سال گذشته، بر مبنای این تفکر که فولاد مبارکه باید فولاد مبارکۀ نسل چهارم باشد، شاخص هایی در چهار حوزه تعریف شد که عبارت اند از: 1- حوزۀ بهبود و توسعۀ محصول؛ 2- حوزۀ بهبود و توسعۀ فرایند؛ 3- حوزۀ هوشمندسازی یا تحول دیجیتال؛ 4- حوزۀ اقتصاد چرخشی. در ادامه برای هرکدام از این حوزه ها استراتژی تعیینی طراحی شد تا توسعه ای همه جانبه در فولاد مبارکه ایجاد کنیم.
وی در ادامه به حوزۀ هوشمندسازی یا تحول دیجیتال پرداخت و گفت: در زمینۀ طرح تحـول دیجـیتال، بر اساس دسـتور مهندس بزرگیان مدیرعامل شرکت و با همکاری مدیرعامل شرکت ایریسا، ره نگاشتی در این زمینه تنظیم شد که راستا فولاد مبارکه را تا سال 1404 تعیین می کند. در این زمینه با معاونت وزارت صمت هم گفت وگو شد تا فولاد مبارکه به عنوان پیشران صنعت ایران، فرایند فناور شدن در حوزۀ اقتصاد دیجیتال را به عهده بگیرد و اجرا کند تا دیگر صنایع از نتایج آن استفاده کنند.
نقوی به اقدامات اجرا شده در زمینۀ طرح تحول دیجیتال اشاره کرد و گفت: امکانات و فرصت های کشور برای تحقق طرح تحول دیجیتال مورد بررسی قرار گرفت و مرکز تحول دیجیتال در دانشگاه تهران برای جذب شرکت های نوآور و استارت آپ افتتاح شد. بررسی بعدی، بررسی بلوغ سازمانی برای انجام این حرکت در فولاد مبارکه بود. نتایج حاصل از این بررسی ها این بود که باید تصویری از آیندۀ اقتصاد دیجیتال برای مدیران و رهبران فولاد مبارکه و افرادی که با این موضوع درگیرند ساخته شود تا بتوانیم دربارۀ این تصویر همفکری کنیم و راستا حرکت را راحت تر بسازیم. پیرو این موضوع، آنچه امروز شروع خواهد شد آموزش مدیران این طرح در قالب دورۀ آموزشی مدیریت ارشد تحول دیجیتال است که در بهترین شکل ممکن برگزار می شود و امیدواریم با این آموزش و تکرار این آموزش ها آن را به فرهنگی تبدیل کنیم که منتظریم ایران و فولاد مبارکه به آن دست یابد.
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه در خاتمه به شیوۀ آموزش بر خط در این دورۀ آموزشی اشاره کرد و گفت: اگر این آموزش قرار بود به شیوۀ قدیم برگزار شود، ما حرفی از تحول دیجیتال نزده بودیم و اگر قرار است متحول شویم، باید از همین جا شروع کنیم و آموزش برخط داشته باشیم. خوشبختانه یا متأسفانه به دلیل شیوع کرونا در راستای قرار گرفتیم که بتوانیم سریع تر با مفاهیم جدید آشنا شویم.
مدیرعامل شرکت ایریسا مطرح نمود:
بهره وری بیشتر و کاهش هزینه ها مهم ترین خروجی اجرای تحول دیجیتال
مدیرعامل شرکت ایریسا در این آیین گفت: دورۀ تربیت رهبران تحول دیجیتال یک دورۀ MBA فشردۀ یک ساله است و بر اساس آنچه به آن نیازمندیم بومی سازی شده و امیدواریم بتوانیم راستا اجرایی این طرح را قدم به قدم جلو ببریم.
دکتر رسول سرائیان در ادامه به راستا چهارسالۀ تحول دیجیتال در فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: راستای را که برای طرح تحول دیجیتال تعریف کرده ایم یک راستا چندساله است که از سال 1399 شروع می شود و تا سال 1404 ادامه خواهد داشت. عنوانی که برای این طرح در نظر گرفته شده SMC است و راستا آن کاملا تعیین شده است. باید بگویم تحول دیجیتال برای همۀ صنایع دیر و زود دارد، ولی سوخت وسوز ندارد و گریزی از آن نیست. تحول دیجیتال در هر بخش و صنعت، نامی دارد؛ در بانکداری به بانکداری دیجیتال، در دانشگاه به دانشگاه نسل چهارم و... شناخته می شود و همه این ها بیانگر این است که فناوری دیجیتال همۀ صنایع و کسب وکارها را متحول خواهد کرد.
وی در ادامه به اولویت آموزش مدیران این طرح اشاره کرد و افزود: ما بر اساس سند ره نگاشتی که تنظیم شده در حال حرکتیم و در سال 1399 فرهنگ سازی، نوآوری و آموزش نیروی انسانی یکی از اولویت های اصلی ما در این سند است، زیرا تحول دیجیتال یک بال نرم دارد و یک بال سخت. بال نرم آن فرهنگ، ساختار سازمانی، رهبری و قابلیت سرمایۀ انسانی، و بال سخت آن تکنولوژی های نوظهور است. طبیعتا حرکت این دو بال با همدیگر ما را پیروز خواهد کرد و غفلت از هرکدام ما را از رسیدن به سرمنزل مقصود بازمی دارد. قله ای که همۀ ما باید به آن توجه کنیم تبدیل شدن فولاد مبارکه به یک شرکت هوشمند دیجیتال و یک کارخانۀ هوشمند در کلاس جهانی است و ما باید در سال 1404 به آن برسیم.
سرائیان به انتظار اصلی خود از افراد شرکت کننده در این دورۀ آموزشی اشاره کرد و گفت: در این دوره در مجموع 129 نفر از مدیران فولاد مبارکه، 25 نفر از شرکت ایریسا و 2 نفر از مدیران شرکت تاکبن حضور دارند و مهم ترین انتظار از افرادی که در این دوره شرکت می کنند این است که نگاه خود را به مسئله و چالش هایی که با آن روبرو اند عوض کنند و این مهم قطعا بزرگ ترین پیروزیتی است که می توانیم در این دوره کسب کنیم. این دوره صرفا یک دورۀ نظری نیست و ما نیازمند تجارب عملی بر اساس فعالیت های بین المللی بودیم و این اتفاق برای اولین بار در کشور در حال رخ دادن است. کیفیت برگزاری حداکثری، بهره گیری از اساتید مجرب و ممتاز داخلی و بین المللی و ارائۀ محتوای به روز و کاربردی بر اساس تجارب پیروز بین المللی برای این دوره در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت ایریسا به خروجی اصلی تحول دیجیتال اشاره کرد و افزود: خروجی تحول دیجیتال این است که با هزینۀ کمتر، کیفیت و بهره وری را افزایش دهیم و مدیران ما بتوانند با همین دارایی، محصولات متنوع در کلاس جهانی تولید کنند، وگرنه فولاد مبارکه در کشور حرف اول را می زند و نمی خواهد با کسی رقابت کند. چشم انداز این شرکت افق کلاس جهانی است و مدیران این کلاس باید در این نگاه تربیت شوند و این انتظار و توقع ماست؛ چراکه فولاد مبارکه الگوی کشور بوده و هست.
وی در ادامه به استارت آپ های برتر جهان در حوزۀ فولاد اشاره کرد و گفت: این باور باید به وجود بیاید که استارت آپ فقط در فروشگاه مجازی و بلیت فروشی نیست. امروز در جهان استارت آپ هایی در صنعت فولاد شکل گرفته اند که منجر به تحولات اساسی در این حوزه شده اند. به عنوان مثال، استارت آپی در بلژیک با هدف فراهم آوردن خدمات بلاکچین جهت ایجاد شفافیت در سوابق زنجیرۀ تأمین شرکت های فولادی شکل گرفته یا استارت آپی در آمریکا توانسته پودرهای فلزی دستگاه های پرینت سه بعدی تولید کند. پس استارت آپ ها حتی می توانند تولید داشته باشند و باید نگاه ها را تغییر داد.
مدیرعامل شرکت ایریسا در خاتمه افزود: بدون تردید امروز فولاد مبارکه در یک نقطۀ عطف تاریخی قرار گرفته است که می توان آن را به سمت بالا یا پایین هدایت کرد و پیروزیت این راستا به دست مدیران حاضر در این دوره است. پس به این دوره به عنوان یک فرصت طلایی برای یادگیری و آشنا شدن با مفاهیم روز استفاده کنید و با توجه به اینکه این مفاهیم برای اولین بار در کشور مطرح می شود، باید بدانید شرکت و پیمانکاری برای اجرای این طرح تحول وجود ندارد؛ بنابراین باید بتوانیم شرکت های زیادی را تربیت و با خودمان همراه کنیم. باید با صبر، تدبیر و تأمل این طرح را پیش ببریم تا بتوانیم نتایج آن را در عمل ببینیم.
رئیس دانشگاه اصفهان:
رقابت ها جهانی امروز، تکنولوژیکی و مبتنی بر دانش است
دکتر طالبی، ریاست دانشگاه اصفهان هم در این زمینه گفت: ما امروز شروع یک رویداد سرنوشت ساز را رقم می زنیم؛ رویدادی که مبنای آن تلفیق، همسازی و هم نوایی دو مجموعۀ بزرگی علمی و صنعتی است که رویکرد پیشروانه ای را در پیش گرفته اند: یکی صنعت فولاد است که در جهت نسل چهارم صنایع در حال حرکت است و دیگری دانشگاه اصفهان که در راستای دانشگاه نسل چهارم گام برمی دارد.
رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه به ضرورت تحول در صنعت اشاره کرد و افزود: تحول یک امر طبیعی در هر زمینه ای از جمله صنعت و دانشگاه است و در جهانی امروز رقابت ها به سوی رقابتِ تکنولوژیک مبتنی بر دانش سوق پیدا کرده است. دانش را ذهن ها، عقل ها و استعدادها می سازند و به همین دلیل است که نیروی انسانی به عنوان یک سرمایۀ پایدار برای توسعۀ پایدار مورد استفاده قرار می گیرد؛ بنابراین فکر می کنم در این جهت، راستا آموزش را درست انتخاب کرده ایم، چراکه برای نائل شدن به پیروزیت ها باید صورت مسئله را بشناسیم و زیربنای شناخت، آموزش است.
طالبی در ادامه به نتایج آموزش در دو سطح مدیران و کارگزاران اشاره کرد و گفت: برای رسیدن به شناخت باید مدیران و کاربران و کارگزاران از آموزش های لازم برخوردار شوند و آموزش ها باید به این ختم شود که مدیران راستا را بهتر و راحت تر بشناسند تا بتوانند در آن جهت سیاست گذاری، تصمیم سازی و تصمیم گیری کنند و در مرحلۀ بعد سایر کارگزاران هستند که باید این راستا را بشناسند تا راستا هموارتر شود.
رئیس دانشگاه اصفهان به زیربنای علمی و توان دانشگاه اصفهان پرداخت و گفت: من می توانم تضمین کنم و اطمینان بدهم که دانشگاه اصفهان از زیربنای علمی و دانشی لازم برخوردار است و همکاران ما در این زمینه هم خودشان نیروی انسانی مجربی هستند و هم شناخت خوبی از ظرفیت های داخلی و بین المللی دارند. ما بارها در دانشگاه های برتر کشور از جمله دانشگاه اصفهان دیده ایم که در شرایط بسیار سخت با قیمت حداقلی تولید علم می شود و امیدواریم با این همکاری بتوانیم بار دیگر نشان دهیم کشور ما می تواند در شرایط سخت و تحریمی هم در رقابت جهانی پیروز باشد و قطعا عجین شدن این دو مجموعه آینده ای پر از پیروزیت را رقم خواهد زد که ثمرۀ آن را در آینده ای خیلی نزدیک خواهیم دید.
وی در خاتمه از فرصتی که فولاد مبارکه در اختیار دانشگاه اصفهان قرار داده تقدیر و تشکر کرد و افزود: آموزش ها از امروز شروع می شود و همکاران ما در دانشگاه کارهای خوبی در این جهت انجام داده اند.
منبع: خبرگزاری آریاخیمه نیوز: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه ...
تور تایلند: تور تایلند ارزان قیمت، تور سامویی، تور پوکت، پاتایا، بانکوک، چیانگ مای، کرابی را با ما تجربه کنید.
زرین گراف: زرین گراف: عصر طلایی گرافیک