نخستین بیمارستان منطقه 21 سال آینده افتتاح می گردد
به گزارش مجله بای بلاگ، مدتی پیش گزارشی درباره گلایه بعضی از شهروندان منطقه 21 درباره تعرفه های درمانگاه خیریه صاحب کوثر منتشر کردیم و از کمبودهای مراکز درمانی در این منطقه نوشتیم. مسئولان درمانگاه خیریه برای برطرف ابهام از اذهان عمومی، درباره فعالیت این درمانگاه شرح های ارائه کردند و خبر افتتاح نخستین بیمارستان منطقه را به مردم دادند.
خبرنگاران - مهدی اسماعیل پور: درمانگاه خیریه صاحب کوثر سال هاست که به عنوان یک مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی مجهز به هزاران نفر از شهروندان تهرانسر و منطقه 21 خدمات درمانی ارائه می دهد. با وجود این خدمات، درمانگاه خیریه منطقه منتقدانی هم دارد. بعضی افراد تعرفه های دریافتی در آن را بالا می دانند. دکتر سیده مریم آقا میری مسئول فنی درمانگاه خیریه صاحب کوثر درخصوص تعرفه هایی که در این مرکز درمانی دریافت می گردد تأکید می نماید که همه چیز منطبق و براساس مصوبه و ابلاغیه هیئت وزیران و در مواردی حتی کمتر از آن است: تعرفه درمانگاه ها یا بیمارستان های خیریه مصوب وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است و هر سال توسط هیئت دولت، تصویب و به وسیله دانشگاه علوم پزشکی ابلاغ می گردد. درمانگاه خیریه صاحب کوثر دقیقاً براساس تعرفه هیئت وزیران عمل می نماید که هر سال ابلاغ می گردد و از مراجعه نمایندگان حتی یک ریال هم خارج از تعرفه دریافت نمی کنیم. طبق سیاست و مصوبه هیئت مدیره درمانگاه خیریه صاحب کوثر در مواردی که عدد خرده در تعرفه ها وجود دارد، آن را رو به پایین گرد می کنیم. مثلاً اگر تعرفه مصوب شده 12 هزار و 300 تومان است ما 12 هزار تومان می گیریم . طبیعی است که بعضی از مراجعه نمایندگان انتظار داشته باشند برای درمان هزینه ای پرداخت ننمایند یا مبلغ بسیار کمی از آنها گرفته گردد. اما مبنا اجرای قوانین و رعایت ضوابط است که تمام خدمات و تعرفه های این درمانگاه خیریه نیز مطابق مصوبه ابلاغ شده هیئت دولت است.
- دریافت تعرفه طبق مصوبه دولت
مهندس محمد اصغری که از مؤسسان و اعضای هیئت مدیره و هیئت امنای درمانگاه خیریه صاحب کوثر است دلیل تعرفه های کمتری را که در بعضی از مراکز درمانی خیریه از مردم دریافت می گردد اینگونه شرح می دهد: بعضی خیریه ها حامی اقتصادی دارند که آن فرد یا افراد بخشی از هزینه ها را تقبل و به صورت ماهانه، سالانه یا چند سال یک بار پرداخت می نمایند. برای مثال اگر در تعرفه هزینه ویزیت 21 هزار تومان است، خیران آن درمانگاه مقداری از آن را تقبل می نمایند. بنابراین مبلغ کمتری از بیماران دریافت می گردد. اما درمانگاه خیریه صاحب کوثر هیچگونه خیر و حامی اقتصادی ندارد. اینجا هیئت امنایی دارد که از هیچ کجا و هیچ شخصی یارانه دریافت نمی نمایند و هیچ مبلغی برای یاری یا حمایت اقتصادی به حساب آنها واریز نمی گردد.در درمانگاه خیریه، اعضای هیئت امنا، مؤسسان و اعضای هیئت مدیره هیچ نفع شخصی از درمانگاه و درآمدش نمی برند و اگر سود ناچیزی هم عاید گردد برای توسعه خدمات بیشتر به شهروندان در درمانگاه هزینه می گردد.
- 10 درصد تخفیف برای همه بیماران
اصغری نکته دیگری را شرح می دهد: براساس سیاست های هیئت امنا و مؤسسان درمانگاه خیریه صاحب کوثر از همان ابتدا هیچ گونه یارانه و حامی اقتصادی نداشتیم که براساس آن از مبلغ خدماتمان کسر کنیم. البته یاری هایی را به عنوان تجهیزات پزشکی و درمانی از جاهایی جذب نموده ایم. بنای ما از همان ابتدا این بود که براساس تعرفه های اعلام شده از سوی دولت عمل کنیم و همیشه هم کوشش می کنیم تعرفه ها را رو به پایین بگیریم و حتی تا 10 درصد هزینه خدمات مان کمتر از مصوبه هیئت وزیران است. تعرفه های درمانگاه همیشه توسط بازرسان و ناظرانی که از وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی می آیند کنترل می گردد. همچنین در مواردی که بیمار نیازمند و تنگدست باشد به وسیله بخش مددکاری، آن شخص را تحت حمایت قرار می دهیم.
- خیریه ها هم اقتصادیات می دهند
اصغری تأکید می نماید که حتی در بحث پرداخت اقتصادیات هم مراکز درمانی خیریه معاف از اقتصادیات نیستند و حتی تخفیف و امتیازی شامل حال آنها نمی گردد: براساس قوانین و مقررات، همه مراکز خدمات درمانی شامل خصوصی و خیریه در مسائل اقتصادیاتی و حسابرسی یکسانند و تفاوتی بین آنها وجود ندارد. یعنی همان میزان اقتصادیاتی که براساس حسابرسی سالانه بر تراز اقتصادی و عملکرد یک مؤسسه خصوصی درمانی صورت می گیرد، برای خیریه ها نیز اعمال می گردد. از همان ابتدا که درمانگاه را تأسیس نموده ایم حسابرسان قانونی بر اسناد اقتصادی، رسیدگی و ممیزان اقتصادیاتی طبق اظهارنامه و آنالیز های قانونی، اقتصادیات معین می نمایند. ما هم مانند بقیه اقتصادیات دهندگان اگر اعتراضی داریم، آن را بیان می کنیم و در نهایت هم اقتصادیات معین شده را می پردازیم. مثل بخش های دیگر، ما هم اگر اقتصادیاتمان را ندهیم اعضای هیئت امنا و هیئت مدیره را ممنوع الخروج و ممنوع المعامله می نمایند و حساب هایشان بسته می گردد.
- اینجا متعلق به تعاونی شهرک پاسداران نیست
بعضی اهالی تهرانسر تصور می نمایند که درمانگاه خیریه صاحب کوثر متعلق به تعاونی شهرک پاسداران است که طبق شرحات اصغری این موضوع درست نیست. او که یکی از مؤسسان درمانگاه است و در سال های گذشته ریاست هیئت مدیره تعاونی مسکن شهرک پاسداران را برعهده داشته، به عنوان آگاه در این باره می گوید: با توجه به اینکه درمانگاه در محدوده شهرک پاسداران (محل سکونت کارکنان کمیته انقلاب اسلامی سابق) ساخته شده است بعضی افراد فکر می نمایند این درمانگاه خیریه از محل وجوه تعاونی ساخته شده در حالی که اینطور نیست. زمانی که این شهرک و خانه های پاسداران کمیته انقلاب اسلامی ساخته شد تا زمانی که واگذار گردد، این پیشرفت فیزیکی که امروز در محدوده تهرانسر می بینیم وجود نداشت. سال های 1370 و 1371 حتی خیابان های اینجا آسفالت نبود و مردم به حمل و نقل عمومی دسترسی نداشتند. حتی شهرداری منطقه 21 هم وجود نداشت و اینجا در محدوده شهرداری منطقه 9 بود. به همین دلیل شرکت تعاونی مکلف بود برای شهرک، امکانات عمومی و رفاهی ایجاد کند. در شهرک، مسجد، بوستان و چند مدرسه ساخته و سیستم آب رسانی، تکمیل و همه این امکانات به نهادهای مربوطه واگذار شد. اما این درمانگاه از محل منابع تعاونی ساخته نشد. یک بنای حدود 250 مترمربعی اینجا وجود داشت که نیروی های کمیته انقلاب اسلامی در آن مستقر بودند که بعدها به جای دیگری منتقل شدند. همان زمان ساختمان طبق نرخ روز، کارشناسی و قیمت گذاری و توسط مؤسسان درمانگاه و همین هیئت امنای فعلی به تعاونی مسکن، پرداخت و به عنوان درمانگاه خیریه به مردم اهدا شد. این درمانگاه خیریه کارش را با روزی 2 ساعت آغاز کرد و امروز به یک مرکز خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی تبدیل شده است که همچنان هم به صورت خیریه اداره می گردد. هنوز تمام زمین درمانگاه را به تملک درنیاورده ایم. بخشی از زمین متعلق به وزارت مسکن و شهرسازی بود که مسئولان درمانگاه در سال های گذشته توانستند این بخش را خریداری نمایند که اقساط آن در حال پرداخت است. بخشی از زمین هم معارض دارد که پیگیری مربوط به آن و دریافت سند در حال اجرا است. در نتیجه این درمانگاه متعلق به تعاونی شهرک پاسداران نیست.
- خدمات درمانی رایگان به نیازمندان
دکتر آقامیری از ارائه خدمات درمانی رایگان به نیازمندان در درمانگاه خیریه صاحب کوثر خبر می دهد: بخش مددکاری درمانگاه فعال است و اگر برای مسئولان تعیین گردد که فردی توان اقتصادی ندارد خدمات درمانی درمانگاه برای او تخفیف 10 تا 50 درصدی خواهد داشت و در مواردی تا صد در صد رایگان است. حتی افرادی بوده اند که چون توان اقتصادی نداشته اند خارج از بحث درمانی مورد حمایت درمانگاه قرار گرفته اند. به عنوان نمونه بیمارانی که از حداقل تمکن اقتصادی برای پرداخت هزینه رفت و آمد خود به درمانگاه ناتوان هستند این هزینه هم پرداخت می گردد. برای این موارد مبلغی به صورت سالانه توسط هیئت امنا، مصوب و در نظر گرفته می گردد. او می افزاید: افرادی که توسط مسئولان مسجد النبی(ص) شهرک، امور زندانیان بعد از خروج و کمیته امداد امام خمینی(ره) معرفی شوند و همچنین زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری و حتی نیازمندانی که خودشان مراجعه می نمایند در تمام موارد درمانی حتی تا صد درصد مورد حمایت قرار می گیرند. از رادیولوژی و دندانپزشکی تا آندوسکوپی و فیزیوتراپی و سایر خدمات درمانی موجود در درمانگاه را دریافت می نمایند. اما این خدمات عمومی نیست و فقط به افرادی اختصاص دارد که به یقین برسیم بضاعت اقتصادی ندارند. تا از این موضوع سوءاستفاده ای نگردد. دفاتر مدیرعامل و مددکاری و صندوق های موجود در درمانگاه با هدف تکمیل خدمات و برطرف نقاط ضعف و دریافت پیشنهادات و نقدها مراجعان و پاسخگویی به بیماران همیشه آماده خدمت رسانی هستند.
- منطقه 21 صاحب بیمارستان می گردد
خبر خوب اصغری برای ساکنان منطقه 21 افتتاح نخستین بیمارستان این محدوده تا اواسط سال آینده است:از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ساخت بیمارستان 250 تختخوابی مجوز داشتیم. اما به دلیل افزایش هزینه های ساخت، با تأیید دانشگاه علوم پزشکی و معاونت درمان وزارت بهداشت این مجوز را به بیمارستان 100 تختخوابه تغییر دادیم. پیش بینی ما این است که بتوانیم تا سرانجام سال آینده بیمارستان 100 تختخوابه را تکمیل و تجهیز کنیم و به بهره برداری برسانیم. همه کوشش خود را به کار گرفته ایم تا قبل از بهره برداری بیمارستان، بخش اورژانس آن در طبقه همکف زودتر راه اندازی گردد.
منبع: همشهری آنلاینmahsanblog.ir: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان
1com.ir: مجله کامپیوتر | مجله کاربردی فناوری در صنعت گردشگری
heevblog.ir: هیو بلاگ | سیستم مدیریت محتوای هیو بلاگ
dabiblog.ir: دَبی بلاگ، سیستم مدیریت محتوای دَبی
persinablog.ir: پرسینا بلاگ، سیستم مدیریت محتوا پرسینا