کاریابی در کانادا چگونه انجام می گردد؟
به گزارش مجله بای بلاگ، روز به روز بر شمار ایرانیانی که به کانادا مهاجرت نموده اند یا در حال عزیمت به این کشور هستند بیشتر می گردد. حضور در یک کشور جدید و درگیر شدن با اختلافات فرهنگی، دوری از خانواده و دوستان و تحمیل هزینه های اقتصادی جدی، از بدیهی ترین اتفاقاتی است که در روزهای اول مهاجرت برای فرد پیش می آید. در این میان پیداکردن کار و شغل مناسب می تواند گره گشای بسیاری از مسائل باشد.
اگر علاقمند به سفر با بهترین تور خیلی ارزان کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
همیشه یکی از دغدغه های اصلی و مهم مهاجرین تازه وارد، آشنایی با ساز و کار شرکت ها و آژانس های کاریابی و پیداکردن شغل در این کشور بوده است. بدین خاطر قصد داریم تا با شرح جزئیات کاریابی در کانادا، دید کلی در رابطه با این مبحث برای شما ایجاد کنیم.
خدمات پیدا کردن شغل مناسب در کانادا برای تازه واردین
پیش از هر چیز، باید به این نکته اشاره کنیم که برای کار در کانادا شما به یک شماره بیمه اجتماعی (SIN) احتیاج پیدا خواهید کرد، به همین دلیل ضروری است به محض ورود به کانادا نسبت به درخواست SIN اقدام کنید. برای جستجوی کار در کانادا شما می توانید از هر یک از منابع مختلف زیر یاری بگیرید:
- سازمان های ارائه دهنده خدمات به مهاجران که خدمات کارگاه های آموزشی نوشتن رزومه، دوره های آموزشی جستجوی شغل و سایر خدمات مرتبط با جستجوی کار را به شما ارائه می دهند.
- سازمان Job Bank که اطلاعات رایگان شغلی و تخصصی درباره کارکردن در کانادا نظیر مشاغل، درآمدها، وظایف اصلی کارمند، فرایند اشتغال و الزامات آموزشی را ارائه می دهد.
- سازمان Service Canada که اطلاعات مهمی درباره جستجو و درخواست کار در این کشور ارائه می دهد.
- وب سایت استان و منطقه موردنظر شما در کانادا که مختص تازه واردان و مهاجران به این کشور است.
در کانادا از چه روش هایی به دنبال کار بگردیم؟
برای جستجوی کار در کانادا روش های مختلفی وجود دارد که دست شما را برای انتخاب شغل موردنظر باز می گذارد:
- شما می توانید به وسیله وب سایت هایی که مشاغل مورداحتیاج را ارائه می دهند با کارفرمای خود به صورت مستقیم ارتباط برقرار نموده و در خصوص شرکت هایی که قصد دارید در آن ها کار کنید، تحقیق نمایید. این مورد برای اطمینان از شرایط استخدام، ایده آل است.
- به نمایشگاه مشاغل و کاریابی در شهر سکونت خود رفته، کارفرمایان را دیدار نموده و در خصوص فرصت های شغلی موجود مصاحبه کنید.
- در وب سایت های جستجوی مشاغل و بخش های مرتبط در روزنامه ، برای دیدن فرصت های استخدام و کار به جستجو بپردازید. به عنوان مثال، Job Bank روزانه تا 2000 فرصت شغلی جدید ارائه می دهد و سامانه gc.ca پست های مشاغل خدمات عمومی فدرال کانادا را ارائه می نماید.
- از آژانس های کاریابی (employment agency) برای جستجوی کار بهره ببرید: به بازدید از مرکز Service Canada Centre در نزدیکی شهر و محل خود رفته و برای برخورداری از لیست خدمات اشتغال دولتی و یاری آموزشی با آن ها تماس بگیرید.
- از افراد خانواده و دوستان در خصوص فرصت های کاری در دسترس و موجود بپرسید. از آن جایی که بعضی مشاغل تبلیغ نمی شوند و به وسیله آشنا معرفی می گردند، تنها با صحبت و برقراری ارتباط با دیگران در خصوص بعضی فرصت های کاری و مشاغل اطلاعات مفید کسب خواهید کرد.
علاوه بر موارد مذکور، سایر منابع در دسترس برای کاریابی در کانادا شامل موارد زیر می گردند:
- منبع Job Bank برای استخدام تازه واردان در کانادا
- وبسایت 100 کارفرمای برتر top 100 employers
- راهنمای جامع خوش آمدگویی به کانادا
ارسال تقاضای دریافت شغل جدید
زمانی که شما فرصت شغلی مورد نظر خود در کانادا را پیدا کردید، معمولا احتیاجمند ارسال موارد زیر خواهید بود:
- معرفی نامه یا همان cover letter که شرح کوتاه و مختصری از جزئیاتی است که موجب می گردد تا شما برای فرصت شغلی موجود، مناسب جلوه کنید.
- رزومه کاری که به عنوان C.V یا curriculum vitae نیز شناخته می گردد و در واقع لیستی از مهارت ها و تجربیات کاری شماست.
از این رو شما باید برای نوشتن و آماده سازی رزومه و کاورلتر مناسب مشاغل کانادایی به خوبی تحقیق نموده و خود را برای مصاحبه آماده کنید.
مراحل پس از درخواست شغل یا apply job در کانادا
بنابر اطلاعات ارائه شده در رزومه و کاورلتر، کارفرما برای دعوت شما به مصاحبه حضوری تصمیم گیری می نماید. به طور کلی مصاحبه در کانادا شامل موارد زیر می گردد:
- ایجاد شانس و فرصت دیدار حضوری شما با کارفرما
- پرسیدن سوالات مختلف و ارزیابی فردی، برای فهمیدن این که شما برای شغل موردنظر مناسب هستید
- یاری به شما برای یادگیری بیشتر درباره شغل مورد نظر
- تصمیم گیری نهایی برای فعالیت و کار در شرکت و یا سازمان مصاحبه نماینده
به طور معمول فرستادن چندین رزومه و کاورلتر به سازمان ها و شرکت های مختلف در کانادا پیش از حضور برای مصاحبه امری متداول است. در نهایت می توان این طور گفت که چنان چه کارفرما مایل به استخدام شما باشد، یک پیشنهاد رسمی استخدام یا همان job offer از جانب شرکت مربوطه دریافت خواهید کرد.
تاثیر شبکه ارتباطات قوی در یافتن شغل در کانادا
چنان چه دارای حلقه ارتباطی موثری با سایر افراد حاضر در کانادا باشید، بدون شک جستجو و پیدا کردن کار برای شما آسان تر خواهد بود. از این رو کافیست تا به وسیله وب سایت هایی نظیر Young Canadians دایره ارتباطی خود را گسترده تر نموده و با شرکت در دوره های آموزشی مرتبط، به بازارکار مخفی این کشور دسترسی پیدا کنید. این مورد بسیار مهم است چرا که ممکن است فرصت های بسیار خوبی در این ارتباطات پیدا کنید که در هیچ سایت رسمی دیده نگردد!
برای ساخت یک رزومه خوب، به عنوان یک داوطلب در کانادا کار کنید
انجام کار داوطلبانه همان طور که از اسمش پیداست به معنی ارائه خدمات و انجام کار موثر بدون دریافت کارمزد است. انجام کار داوطلبانه در کانادا به شما یاری می نماید تا:
- از تجربه کار کانادایی در بازار این کشور برخوردار شوید
- به تمرین زبان انگلیسی و فرانسوی در محیط کار بپردازید
- دایره روابط اجتماعی خود در کانادا را تا حد ممکن گسترش دهید
- همکاران کانادایی را هر روز دیدار نموده و دوست های جدید پیدا کنید
- کسی را پیدا کنید که حکم یک مرجع و راهنما را برای شما داشته باشد
- به کارفرمایان بالقوه نشان دهید که برای انجام کار سخت و موثر آماده هستید
برای این که متوجه شوید چگونه کار داوطلبانه می تواند به کاریابی شما در کانادا یاری کند می توانید با وارد کردن واژه volunteer و نام شهر خود در کانادا، عناوین موجود در اینترنت را جستجو کنید یا با سازمان ارائه دهنده خدمات به مهاجران immigrant-serving organization ارتباط برقرار کنید و یا در وب سایت Volunteer Canada جستجو کنید.
به دنبال برنامه های مشارکتی bridging programs متناسب با شغل خود باشید
طرح ها و برنامه های Bridging به متخصصان آموزش دیده بین المللی و تاجرانی که قصد انجام کار در حوزه فعالیت خود را دارند یاری می نماید تا به این مقصود برسند. این طرح ها موجب می شوند تا جواز و یا مدرک مورداحتیاج خود را به دست آورده و در یک محیط کار کانادایی مشغول به کار شوید.
برنامه های Bridging خدمات متنوع زیر را در کانادا ارائه می دهند:
- دوره های آموزشی
- ارزیابی آموزش و مهارت
- تجارب عملی و محیط کار
- آماده سازی آزمون برای مجوز و مدارک مورداحتیاج
- آموزش زبان برای مشاغل و یا تجارت های مختلف
- برنامه های عملی و یادگیری برای یاری در شناسایی آموزشی که به آن احتیاج دارید
به طور معمول، خدمات زبان و جستجوی کار در کانادا رایگان هستند. اما در عین حال ممکن است برای شرکت در بعضی از برنامه ها و طرح ها نظیر آموزش کلاسی و یا تجربه کاری احتیاج به پرداخت هزینه وجود داشته باشد.
شما می توانید جهت اطلاع از برنامه ها وطرح های موجود در شهر و منطقه خود، با انجمن تخصصی مرتبط با رشته ای که در آن مهارت دارید ارتباط برقرار کنید و یا به سراغ شعبه بومی و محلی سازمان ارائه خدمات به مهاجران بروید.
کارها و مشاغل جایگزین را در نظر داشته باشید
داشتن اطلاعات در رابطه با مشاغل مرتبط با حرفه و تخصص شما موجب می گردد تا گزینه های بیشتری برای کار در کانادا در پیش روی شما قرار گیرد.
از این رو فعالیت در یک کار جایگزین در کانادا را در نظر بگیرید. از این طریق شما می توانید در حالی که در حال دریافت مجوز برای کار در یک شغل تنظیم شده و یا تجارت هستید، یادگیری درباره حرفه و صنعت خود در کانادا را ادامه دهید.
برای شرکت در طرح کارآموزی مهاجران درخواست دهید
برنامه FIN یا همان کارورزی فدرال مهاجران تازه وارد در کانادا به شهفرایندان دارای اقامت قانونی واجد شرایط و شهفرایندان کانادایی جدید، تجربه کار کانادایی و برنامه های آموزشی با ارزشی را در زمینه های اجرایی/ مدیریت، پشتیبانی از پروژه/مدیریت، سیاست گذاری و تحقیق و علوم کامپیوتری ارائه می دهد.
متقاضیان می توانند با شرکت در طرح FIN به صورت موقت استخدام شده و از شرایط زیر برخوردار گردند:
- درک کامل فرآیند درخواست کار و استخدام در کانادا
- یادگیری فرهنگ و محیط کار در کانادا
- ایجاد حلقه ارتباطی با افراد متخصص
- شرکت در دوره های آموزشی
- هماهنگی با مربی خدمات عمومی
به دنبال یک مربی برای کار در کانادا بشد
بسیاری از شهفرایندان کانادایی متخصص و افراد فعال در حوزه تجارت، توصیه های رایگان ارائه داده و برای افراد تازه وارد برای اقامت در کنادا مربی گری می نمایند. از این رو شما می توانید به وسیله سازمان های زیر یک مربی برای خود پیدا کنید:
- انجمن خدمات مهاجرتی نوا اسکوشیا (ISANS)
- شورای اشتغال مهاجرین منطقه کلگری (CRIEC)
- شورای اشتغال مهاجرین منطقه تورنتو (TRIEC)
- شورای اشتغال مهاجرین منطقه ادمونتون (ERIEC)
- سازمان خدمات مهاجرتی جامعه اتاوا (OCISO)
آغاز کسب و کار شخصی
چنان چه در فکر راه اندازی کسب و کار شخصی در کشور کانادا هستید، بدون شک احتیاج به یک برنامه دقیق کاری business plan خواهید داشت. برای آغاز یک کسب و کار جدید در کانادا می توانید به وب سایت های زیر مراجعه کنید:
- سازمان خدمات مهاجران
- BizPal
- سرمایه گذاری در کانادا
- بانک توسعه تجارت کانادا
- کسب و کار کانادایی: خدمات دولتی برای کارآفرینان
استانداردهای محیط کار در کانادا
در کانادا، قوانین استانی و فدرال با رعایت مقررات زیر از کارگران و کارکنان شرکت ها محافظت می نماید:
- ساعات کار
- حداقل سطح درآمد
- استانداردهای سلامت و امنیت
- مرخصی والدین و تعطیلات با حقوق سالانه
هم چنین قوانین حقوق بشر در کانادا از کارکنان در برابر رفتار ناعادلانه به دلیل داشتن هر یک از شرایط زیر محافظت می نماید:
- سن
- نژاد
- جنسیت
- مذهب
- معلولیت
- گرایش جنسی
حق و حقوق قانونی یک کارمند در کانادا
شما باید پیش از آغاز فعالیت و کار در کانادا از قوانین کار استانی و فدرالی این کشور آگاه شد. بدین ترتیب، شما این حق را دارید تا به اتحادیه کارگری در کانادا بپیوندید. در اغلب موارد شما ملزم به عضویت در یک اتحادیه مرتبط با کار خود هستید. هزینه های عضویت اتحادیه از حقوق ماهانه شما کسر خواهد شد.
چنان چه احساس کردید که کارفرما و یا اتحادیه شما رفتار ناعادلانه ای با شما داشته اند، می توانید از توصیه و یاری سازمان برخوردار شوید. از این رو شما می توانید در صورت بروز مشکل با آفیسر وزارت کار در استان و یا منطقه کاری خود ارتباط برقرار کنید.
بیمه اشتغال و سایر موارد پشتیبانی اقتصادی
چنان چه در کانادا بیکار باشید می توانید از خدمات بیمه اشتغال Employment Insurance (EI) در این کشور بهره ببرید. EI زمانی که به دنبال کار و یا ارتقا مهارت های خود هستید، در کوتاه مدت به شما یاری و پشتیبانی اقتصادی می دهد.
شما می توانید در موارد زیر از مزایای EI بهره ببرید:
- مریضی، جراحت و یا قرار دریافت در قرنطینه به دلایل مربوط به سلامت
- بارداری و یا مراقبت از فرزند تازه متولد شده و یا به سرپرستی گرفته شده
- مراقبت از اعضای خانواده که در شرایط سخت مریضی با ریسک مرگ به سر می برد
چنان چه در کانادا مشغول به کار باشید، باید هزینه بیمه EI را پرداخت کنید تا بتوانید در هنگام احتیاج از مزایای آن بهره ببرید. به طور معمول کارفرمای شما هزینه بیمه EI را از حقوق شما کسر می نماید. هم چنین شما می توانید به عنوان خویش فرما نیز در طرح بیمه EI شرکت نموده و از مزایای آن بهره مند شوید.
منبع: نیلگام