کپسول سیمبالتا و موارد استفاده آن چیست؟
به گزارش مجله بای بلاگ، سیمبالتا (cymbalta) که با نام دولوکستین هم شناخته می شود در درمان افسردگی و اضطراب و همچنین رفع دردهای عصبی تجویز می شود. حالت تهوع، خشکی دهان و یبوست برخی از عوارض احتمالی مصرف این دارو است.
داروهای ضد افسردگی انواع مختلفی دارند و با توجه به شدت بیماری افراد هرکدام می توانند توسط پزشک تجویز شوند. کپسول سیمبالتا یکی از این داروهاست که قصد داریم با سایر موارد مصرف و عوارض احتمالی آن آشنا شویم.
سیمبالتا چیست؟
سیمبالتا (cymbalta) که با نام دولوکستین هم شناخته می گردد در درمان افسردگی و اضطراب تجویز می گردد. این دارو می تواند خلق و خوی، خواب، اشتها و سطح انرژی را بهبود بخشد و عصبانیت را کاهش دهد. این دارو می تواند برای کمک به درمان شرایط دردناک دیگر عصبی (درد نوروپاتیک) نیز مورد استفاده قرار گیرد. سیمبالتا به خوبی از دستگاه گوارش جذب می گردد.
علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی به منظور درمان افسردگی می توان از روش های گیاهی و خانگی زیر بهره برد:
- روش های درمان افسردگی بدون مصرف دارو
- درمان گیاهی افسردگی های خفیف تا متوسط
نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های تجاری | - |
موارد مصرف | درمان افسردگی و اضطراب رفع دردهای عصبی مانند آرتروز |
عوارض | حالت تهوع، خشکی دهان، یبوست، از دست دادن اشتها، خستگی، خواب آلودگی، و یا افزایش تعریق، سرگیجه یا سبکی سر |
تداخل دارویی | آسپرین، داروهای ضدپلاکتی مانند کلوپیدوگرل، داروهای التهابی غیراستروئید مانند ایبوپروفن، رقیق کننده های خون مانند وارفارین، سایمتیدین، سیپروفلوکساسین، انوکساسین، پروپافنون، فلکاینید، کینیدین، تیوریدازین، دزیپرامین، ایمی پرامین، ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رازاگیلین، سلجیلین، ترانیل سیپرومین، داروهای ضدافسردگی، داروهای خواب آور و الکل |
مقدار و نحوه مصرف
میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص مشخص گردد. میزان مصرف براساس سن، شرایط پزشکی و واکنش به درمان مشخص می گردد. این دارو معمولا یک یا دو بار در روز همراه با غذا یا بدون غذا مصرف می گردد.
نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید
- این دارو را به طور منظم و هر روز در زمان های مشخص شده مصرف کنید.
- اگر حالت تهوع داشتید، ممکن است مصرف این دارو همراه با غذا کمک کننده باشد اما توجه داشته باشید که غذا در معده جذب دارو را کم می کند.
- بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید.
- بروز هر گونه عوارض و علائم جدید و یا بدتر شدن شرایط را فورا گزارش دهید.
- این دارو ممکن است فشار خون را بالا ببرد. فشار خون خود را به طور منظم چک کنید و در صورتی که نتایج بالا بودند به پزشک خود اطلاع دهید.
- دکتر یا داروساز خود را از تمام داروهایی که مصرف می کنید آگاه سازید.
- این دارو ممکن است موجب سرگیجه یا خواب آلودگی گردد. تا زمانی که مطمئن نشدید که می توانید فعالیت هایی همچون رانندگی، استفاده از ماشین آلات و یا انجام هر گونه فعالیتی که نیازمند هوشکمک است را به درستی انجام دهید از انجام این گونه فعالیت ها پرهیز کنید.
- اگر دیابت دارید، سیمبالتا ممکن است سطح قند خون شما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین بهتر است قند خون را مرتب کنترل کنید.
- . این دارو ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب برساند. بنابراین اگر در دوره مصرف این دارو، اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید، به دکتر خود اطلاع دهید.
- این دارو به شیر مادر نفوذ می کند. قبل از شیردهی با پزشک مشورت کنید.
- برخی از افراد هنگامی که برای اولین بار از یک داروی ضد افسردگی استفاده می کنند، دچار افکار خودکُشی می شوند. نسبت به تغییرات رفتاری و خلق و خویی خود آگاه باشید.
- اگر یک بار مصرف این دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه زمانِ به یادآوری شما، بسیار نزدیک به زمانِ مصرفِ بعدی بود، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. هیچ گاه مقدار دارو را دوبرابر نکنید.
- از مصرف الکل اجتناب کنید. چرا که ممکن است احتمال آسیب به کبد شما را افزایش دهد.
توصیه ها و مراقبت های پرستاری
- افراد مسن ممکن است به عوارض جانبی سیمبالتا حساس تر باشند. این حساسیت می تواند شامل سرگیجه، خونریزی و یا از دست دادن تعادل باشد.
- آسپرین هنگامی که با سیمبالتا استفاده گردد، می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.
- تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در بچه ها) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت و یا کنترل عوارض جانبی انجام گردد.
- مصرف این دارو در بیماران دوقطبی مجاز نمی باشد.
- از آن جایی که متابولیسم این دارو عمدتا کبدی است با سایر داروهایی که متابولیسم کبدی دارند تداخل دارد.
برگرفته از: drugs.com
منبع: setare.commahsanblog.ir: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان
1com.ir: مجله کامپیوتر | مجله کاربردی فناوری در صنعت گردشگری
heevblog.ir: هیو بلاگ | سیستم مدیریت محتوای هیو بلاگ
dabiblog.ir: دَبی بلاگ، سیستم مدیریت محتوای دَبی
persinablog.ir: پرسینا بلاگ، سیستم مدیریت محتوا پرسینا