برای نخستین بار در دنیا؛ دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال در اراک فراوری شد

به گزارش مجله بای بلاگ، برای نخستین بار در دنیا به همت جمعی از نخبگان و متخصصان داخلی دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال در اراک فراوری شد.

برای نخستین بار در دنیا؛ دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال در اراک فراوری شد

خبرنگاران ـ اراک؛ مصطفی یوسفی راد، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک و دانشیار رشته زمین شناسی و فارغ التحصیل رشته دکتری تخصصی زمین شناسی است.

وی به اتفاق عده ای از متخصصین و همکاران دانشگاهی در سال 95 با هدف ساخت تجهیزات علوم زمین شناسی، معدن، نفت و منابع طبیعی شرکتی را به عنوان یکی از مراکز رشد پارک علم و فناوری به ثبت رساند.

دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال از جمله محصولاتی است که وی به همراه همکاران خود و جمعی از جوانان نخبه رشته های ژئوفیزیک، معدن و زمین شناسی و مهندسی برق برای نخستین بار در دنیا طراحی و فراوری نموده است.

دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال برای نخستین بار در دنیا طراحی و فراوری شد

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک در مورد دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال که دارای مجوز ثبت اختراع و سطح فناوری 7 است، به خبرنگار در اراک گفت: برای مطالعات معدنی، زمین شناسی و یا نفت یکی از کارهایی که انجام می گردد آنالیز ویژگی های هندسی راهداری، زمین شناسی همانند شیب و امتداد لایه ها، گسل ها، چین خوردگی ها، درزها و شکستگی ها است که برای آنالیز این ویژگی ها به دستگاه کمپاست فیزیکال احتیاج است که تا اطلاعات و داده ها را به نرم افزارها منتقل نموده و محاسبات لازم را انجام دهند که معمولا زمان بر و وقت گیر است، به منظور کوتاهی فرایند برداشت های صحرایی و تجزیه و تحلیل داده های مربوطه، برای نخستین بار در دنیا دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال را طراحی و فراوری نموده ایم که دقت بسیار بالایی دارد و احتیاج به استفاده از نرم افزارها را رفع می نماید.

یوسفی راد بیان نمود: این محصول که از نظر تعمیرات و نگهداری راحت تر و قیمت مناسب تری برخوردار است، تکنولوژی کاملا بومی داشته و انحصاری ایران است که امکان انتقال تکنولوژی آن به بازار منطقه و دنیا وجود دارد.

دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال تکنولوژی کاملا بومی داشته و انحصاری ایران است

وی بیان داشت: دستگاه نمونه مکانیکال بین 7 تا 10 میلیون تومان قیمت دارد، اما این دستگاه بومی با هزینه ای حدود 5 میلیون تومان قابل تامین است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک با بیان اینکه وزارت نفت و شرکت های وابسته، تمام شرکت های خصوصی مرتبط با اکتشاف نفت، سازمان زمین شناسی، وزارت نیرو می توانند در طرح هایی چون سدسازی از این دستگاه استفاده نمایند، گفت: در حال حاضر 5 هزار و 400 معدن در کشور وجود دارد که وجود چنین دستگاه هایی می تواند به فعالیت معادن یاری های موثری داشته باشد.

یوسفی راد از توانایی فراوری ماهانه 10 دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال اطلاع داد و اضافه نمود: هر تکنولوژی عمر مفیدی دارد و بعد از آن از حیز انتفاع خارج می گردد، یکی از کارهایی که در پی آن هستیم اضافه نمودن تکنولوژی های تازه به این دستگاه است که از این تکنولوژی ها متر دیجیتال است تا به وسیله وب داده ها را منتقل کنیم.

ساخت و فراوری این دستگاه برای کشور ارزآوری فراوانی در پی داشته و از واردات تکنولوژی های قدیم جلوگیری و صرفه جویی خوبی برای کشور دارد

وی گفت: ساخت و فراوری این دستگاه برای کشور ارزآوری فراوانی در پی داشته و از واردات تکنولوژی های قدیم جلوگیری و صرفه جویی خوبی برای کشور دارد.

به گزارش خبرنگاران، دستگاه اسپیرال جدایش کانی ها، دستگاه نفوذپذیری سه بعدی سنگ که در عرصه طرح های مرتبط به حوزه های علوم زمین، معدن، نفت و گاز و صنایع وابسته، محیط زیست و منابع طبیعی، آب و صنایع وابسته و راه و شهرسازی مورد استفاده قرار می گیرد، از دیگر محصولات این شرکت دانش بنیان است.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 29 آذر 1400 بروزرسانی: 29 آذر 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 8584

به "برای نخستین بار در دنیا؛ دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال در اراک فراوری شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای نخستین بار در دنیا؛ دستگاه پیمایش صحرایی زمین شناسی دیجیتال در اراک فراوری شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید