اولویت سازمان توسعه تجارت ایران، تخصیص وام های کم بهره به حوزه دانش بنیان است
به گزارش مجله بای بلاگ، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی از اولویت های ما تخصیص وام های کم بهره به حوزه دانش بنیان بوده که این موضوع در وزارت صمت مطرح شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی در بیست و یکمین رویداد یکشنبه های صادراتی، علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ما در وزارت صمت توجه ویژه ای به صادرات داشتیم و نقشه راهی را برای افزایش صادرات غیر نفتی کشور پیدا کردیم، گفت: منظره ما در افق 1404 افزایش دو برابری صادرات غیرنفتی به مقدار 35 میلیون دلار است که این افزایش صادرات به صورت کشوری و کالایی بخش بندی شده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه زنجیره های ارزشی و حمایت از محصولات نهایی در کنار محصولات خام و حوزه دانش بنیان مهم است، توضیح داد: صادرات فولاد و محصولات پتروشیمی برای کشوری که از منابع مقرون به صرفه برخوردار است، نمی تواند صادرات رقابتی و صادرات مبتنی بر مزایای کشور باشد.
پیمان پاک در ادامه با اشاره به اینکه وقتی وارد فضای خدماتی فنی و مهندسی و حوزه هایی می شویم که زنجیره ارزش ایجاد می نمایند و دانش بنیان می شوند از مزیت پایداری برخورداری می شویم، بیان نمود: تا وقتی که ما از انرژی مقرون به صرفه قیمت و منابع سنگ معدن برخورداریم، می توانیم در پی صادرات باشیم، اما اگر منابع ما همانند فولاد دچار کمبود مواد اولیه گردد، در حوزه صادرات با مشکل روبرو می شویم.
وی در ادامه مزیت رقابتی حوزه دانش بنیان را دانش فنی شرکت های فعال در آن خاطرنشان کرد و گفت: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از پتانسیل های خوبی در کشور برخورداریم که متاسفانه در سال های گذشته به واسطه تعهدات ارزی، محدودیت ها و ممنوعیت های کرونایی و... موانعی ایجاد شده است که امیدواریم در دوره نو با برطرف این محدودیت ها و حمایت های ویژه از بخش صادرات، خدمات فنی و مهندسی و دانش بنیان، نقش این حوزه را افزایش دهیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعتبار خریدار در حوزه دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی را از اولویت های این سازمان خاطرنشان کرد و اضافه کرد: این اعتبار خریدار در حوزه دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی قابل استفاده است. ما عدد یک میلیارد دلاری را به عنوان اعتبار خریدار داشتیم که در سال های گذشته به این مهم توجه نشده است، اما این رقم می تواند به عنوان وام ارزی مقرون به صرفهقیمت مورد استفاده قرار بگیرد.
وی نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه تامین اقتصادی بنگاه های کوچک و میانه حوزه دانش بنیان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: یکی از اولویت های ما تخصیص وام های کم بهره به حوزه دانش بنیان است که این موضوع در وزارت صمت مطرح شده است.
پیمان پاک سه ابزار صندوق ضمانت صادرات، صدور مجوز برگزاری نمایشگاه ها و تعاملات با سایر کشور ها و دفتر مستقر صادرات در سایر کشور ها را از ابزار های سازمان توسعه تجارت ایران برای توسعه صادرات خاطرنشان کرد و اضافه کرد: 30 میلیون دلار ضمانت نامه در حوزه دانش بنیان صادر شده که از این رقم 10 میلیارد دلار مرتبط با حوزه نانو و تکنولوژی است و باید درنظر داشت که در این بخش، نقش صندوق نوآوری مهم است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به رایزنان بازرگانی جمهوری اسلامی در سایر کشور ها اشاره نمود و گفت: اولویت رایزن ها باید حوزه دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی باشد و البته تعاملات بسیاری بین رایزن ها و معاونت علمی و فناوری انجام شده است.
وی، کشور کنیا را یکی از دروازه های اصلی صادراتی ایران در شرق آفریقا خاطرنشان کرد و اضافه کرد: ما باید به خطوط دریایی در بحث لجستیک در سایر کشور ها و کشت فرازمینی در شرق آفریقا توجه ویژه ای داشته باشیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در انتها تاکید نمود که این این سازمان برای حمایت از شرکت های دانش بنیان آمادگی لازم را دارد.
در ادامه این رویداد نیز، روحی، رئیس انجمن صنفی تولیدنمایندگان و صادرنمایندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی و دارویی به معرفی ظرفیت های کشورمان در حوزه تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی بیمارستانی و نیز بیان فرصت های صادرات حوزه پزشکی به کنیا پرداخت. بعلاوه جین وامورو، رئیس کمپانی فناوری های پزشکی آتا طب به معرفی هیئت تجاری کنیا و تشریح بازار کنیا در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو و معرفی فرصت های تجاری بین دو کشور پرداخت و بنی عامریان، مدیر خانه نوآوری ایران در کنیا نیز خدمات این خانه در حوزه تجهیزات پزشکی را تشریح کرد.
لازم به ذکر است، در حاشیه بیست و یکمین رویداد یکشنبه های صادراتی با موضوع پذیرش هیات تجاری و فناوری از کشور کنیا در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و نیز حاضران در رویداد از نمایشگاه حوزه دارو و تجهیزات پزشکی که با حضور 12 شرکت دانش بنیان در محل صندوق نوآوری تشکیل شده بود، بازدید کردند. در حاشیه این رویداد نیز جلسات B2B میان شرکت های دانش بنیان ایرانی و تجار کنیایی برگزار گردید.
منبع: خبرگزاری دانشجو