تغییر در دستورالعمل بوفه مدارس

به گزارش مجله بای بلاگ، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به درنظر دریافت تغییراتی در پروتکل های بهداشتی ارائه خوراکی در بوفه مدارس، گفت: در صورت عدم بازگشایی حضوری مدارس ممکن است برنامه هایی مانند مکمل یاری اجرا نشود که از دانش آموزان می خواهیم برای تقویت سیستم ایمنی بدنشان از مصرف مکمل های مربوطه غافل نشوند.

تغییر در دستورالعمل بوفه مدارس

به گزارش خبرنگاران، دکتر زهرا عبداللهی در مصاحبه با ایسنا گفت: با توجه به وجود بیماری کرونا در صورتی که شرایط برای بازگشایی حضوری مدارس فراهم باشد، دستورالعمل فعالیت بوفه مدارس بازنگری شده است. در این دستورالعمل جدید تاکید شده است که در بوفه مدارس تنها مواد غذایی که دارای بسته بندی و مجوز بهداشتی مانند کیک ها، بیسکوییت، شیر ساده و... هستند را ارائه کنند. سالیان قبل در دستورالعمل فعالیت بوفه مدارس ذکر می کردیم در صورتی که امکان تهیه بهداشتی انواع لقمه ها، غذاهای گرم مانند آش و عدسی وجود دارد، می تواند عرضه شود، اما اکنون این بند از دستورالعمل حذف شده و بوفه ها نباید غذای پختنی ارائه دهند؛ زیرا احتمال انتقال آلودگی کرونا وجود دارد.

وی درباره برنامه های وزارت بهداشت برای اجرای طرح شیر مدرسه و مکمل کمک، شرح داد: باید منتظر باشیم تا ببینیم شرایط کشور با وجود کرونا چگونه پیش می رود؛ اگر مدارس باز باشند به شرط تامین اعتبارات لازم برنامه شیرمدرسه پیگیری می شود. طی دو سال اخیر مشکلاتی در تامین اعتبار این طرح وجود داشت و تعطیلی مدارس در سال قبل به واسطه کرونا نیز مزید برعلت شد تا عدم اجرای طرح شیرمدرسه در سال قبل به وقوع بپیوندد. اجرای برنامه شیر مدرسه در صورت تامین اعتبارات امری ضروری است؛ آنهم در شرایطی که حضور کرونا را در جامعه شاهد هستیم، شیر می تواند تامین کننده نیاز بچه ها به پروتئین و کلسیم باشد و با تقویت سیستم ایمنی بدن به پیشگیری از ابتلا به کرونا نیز کمک کند.

وی افزود: در مورد مکمل کمک نیز در صورت بازگشایی حضوری مدارس ترجیحمان این است که به واسطه تامین مکمل ها بتوانیم به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک کنیم. درصورتی که امکان بازگشایی حضوری مدارس فراهم نباشد نیز به دانش آموزان و والدین توصیه می کنیم برای جلوگیری از کم خونی و فقر آهن هفته ای یک عدد مکمل قرص آهن مصرف کنند. همچنین مصرف ماهیانه یک عدد قرص ویتامین D پنجاه هزار نیز از توصیه های ما است.

عبداللهی با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته طرح مکمل کمک مدارس اجرا شد، اظهار کرد: البته باز به دلیل محدودیت های اعتباری پوشش طرح حدودا 85 درصد بود، اما اجرا شد و امیدواریم امسال هم بتوانیم آن را اجرا کنیم.

وی به برنامه کنترل چاقی و اضافه وزن بچه ها و نوجوانان اشاره کرد و ادامه داد: در قالب این برنامه با شناسایی بچه ها چاق آنها را به مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع می دادیم تا کارشناس مربوطه با مشاوره و ارائه برنامه غذایی بتواند شرایط اضافه وزن کودک را مدیریت کند؛ حال که مدتی است مدارس تعطیل هستند، افراد می توانند با مراجعه به مراکز ما خدمات دریافت کنند. کارشناسان تغذیه نیز در شرایط فعلی کرونا به صورت تلفنی از سامانه 4030 مشاوره تغذیه می دهند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: درصورتی که قرار بر بازگشایی حضوری مدارس باشد توصیه اصلی ما پایبندی به پروتکل های بهداشتی است یعنی استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست ها است. در کنار رعایت این نکات توصیه می کنیم دانش آموزان در مدرسه خوراکی های خود را بخورند و به یکدیگر تعارف نکنند، از خرید خوراکی های فله ای به شدت خودداری کنند و با رعایت نکات این چنینی به حفظ سلامت خود کمک کنند.

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی توجه به تغذیه و پیروی از رژیم غذایی درست به پیشگیری از ابتلا به کرونا کمک می کند. کاهش مصرف نمک، قند، چربی، نوشابه های گازدار، فست فودها از توصیه های جدی ما است.

tour-malaysia.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی را همراه ما باشید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 4293

به "تغییر در دستورالعمل بوفه مدارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییر در دستورالعمل بوفه مدارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید