خبرنگاران شبکه اجتماعی دانش آموزان تجربه ای نو در آموزش مجازی
به گزارش مجله بای بلاگ، تبریز- خبرنگاران - آموزش و پرورش درصدد تجربه روش جدیدی از آموزش در بستر فضای مجازی است و قرار است شبکه اجتماعی دانش آموزان با عنوان شاد از روز شنبه 16 فروردین 99 کار خود را شروع کند تا دانش آموزان به جای حضور در کلاس درس حقیقی در کلاس های درس مجازی حاضر شوند.
تعطیلی مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا ادامه دارد و هر چند آموزش و پرورش سعی کرد با استفاده از توان و تجربه معلمان و همکاری رسانه ملی فرایند آموزش تعطیل نشود اما به گفته علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، آموزش های تلویزیونی به رغم امکان پوشش بالا و فراگیری قابل قبول به دلیل ماهیت یک طرفه بودن ارتباط، به تعامل مورد انتظار در جریان یک یادگیری نسبتا فعال پاسخ در خوری نمی دهد.
وی معتقد است: در این شیوه آموزش و پرورش نمی تواند به یک سنجش مطمئن از ارتباط فراگیران با آموزش معلمان، دست پیدا کند به همین دلیل باید به دنبال شیوه ای باشد که با اطمینان بالا بتواند شکل دریافت ارتباط موثر معلمان و دانش آموزان در جریان یاددهی و یادگیری را با کیفیت تعاملی قابل قبول، توصیف و ارزشیابی کند.
کمرئی تعطیلی طولانی مدت مدارس را فرصتی برای آموزش و پرورش عنوان می کند تا در بستری مساعد از تقاضای اجتماعی، بر نیاز واقعی نظام آموزشی تمرکز کرده و با انگیزه ای که در دولت و دستگاه های دولتی نظیر وزارت ارتباطات در حمایت از این اقدام وجود داشت حرکتی شتابان را برای راه اندازی شبکه اجتماعی مورد نظر آغاز کند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در خصوص محتواهای مورد نیاز برای آموزش در شبکه شاد گفت: تدریس مواد درسی توسط معلم، محتوای اصلی آموزش مجازی را تشکیل می دهد، اما معلم در انتخاب محتوای آموزشی مناسب آزاد است و می تواند ضمن استفاده از برنامه های ضبط شده آموزشی تلویزیونی که حدود یک ماه است در تلوبیون بارگذاری می شود از محتواهای معرفی شده شبکه رشد وابسته به سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، به اشتراک گذاری محتواها با اعضای گروه های درسی، برنامه های تولیدی گروه های آموزشی و دبیرخانه های دروس استفاده کنند.
وی خاطرنشان می کند: کلاس های درس مجازی مشابه کلاس درس حقیقی طراحی شده است با این تفاوت که دانش آموزان در خانه هستند و با ابزارهایی مانند موبایل، تبلت و لب تاپ به فضای مجازی وصل می شوند، معلم تدریس را به صورت آنلاین انجام می دهد، حضور و غیاب می کند و به سوالات دانش آموزان پاسخ می دهد و آزمون هم گرفته می شود.
وزارت آموزش و پرورش بر استفاده از ظرفیت تمامی بخش های داخلی کشور در حوزه فناوری اطلاعات تاکید می کند و در راستای اجرایی کردن شبکه اجتماعی دانش آموزی شاد از ظرفیت 5 پیام رسان داخلی استفاده خواهد کرد.
ترجیح آموزش و پرورش در جهت گیری به سمت آموزش های مجازی استفاده از پیام رسان های داخلی است که در این راستا آموزش و پرورش بر رعایت سه اصل پایداری، کیفیت ارتباط و دسترسی موثر تاکید دارد.
مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش جدول زمان بندی حضور مدیران و معلمان و تشکیل مدارس و کلاس ها در شبکه اجتماعی دانش آموزان برای آموزش (شاد) را اعلام کرده است.
بر این اساس در روز شنبه مدیران مدارس ابتدایی و متوسطه، روز یکشنبه آموزگاران دوره اول ابتدایی (پایه اول تا سوم دبستان) و دبیران مدارس متوسطه اول و دوم، روز دوشنبه مدیران و هنرآموزان هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش در این کلاس ها حضور خواهند داشت و روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ایجاد کانال های پرورشی و مشاوره انجام خواهد شد.
همچنین در روزهای دوشنبه کلاس های اول تا سوم ابتدایی و کلاس های متوسطه دوره اول و دوم، روز سه شنبه نیز کلاس های ابتدایی چهارم تا ششم ابتدایی و کلاس های فنی و حرفه ای و کاردانش در این شبکه برگزار خواهد شد.
منبع: ایرناsahandblog.ir: سهندبلاگ، سیستم مدیریت محتوای سهند
sale-blog.ir: مجله وبلاگ فروش | ارائه نرم افزارهای مدیریت وبسایت
banima.ir: بانیما | مجله گردشگری و مسافرتی بانیما
kurdeblog.ir: وبلاگ سرگرمی و بازی، مجله سرگرمی