خبرنگاران میرلوحی: خرد جمعی مجلس با تندروها همراه نیست

به گزارش مجله بای بلاگ، تهران-خبرنگاران- فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه خرد جمعی در مجلس با تندروها همراه نیست، گفت: اگر قرار باشد سال پیش رو که سال آخر دولت و سال اول مجلس یازدهم است، صرف نزاع های سیاسی شود عملا وقتی برای حل مسائل مردم باقی نمی ماند.

خبرنگاران میرلوحی: خرد جمعی مجلس با تندروها همراه نیست

محمود میرلوحی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرنگاران اظهار کرد: در بسکمک از کشورها معمولا دولت و مجلس از یک حزب هستند و وقتی حزبی در انتخابات پیروز می شود، دولت هم از همان حزب انتخاب می شود و حتی در بسکمک از کشورها مثل انگلستان و هند اعضای دولت، عضو مجلس هم هستند.

وی با بیان اینکه ساختار قانونی و سیاسی ما حزبی نیست، گفت: علاوه بر این انتخابات مجلس و ریاست جمهوری هم همزمان برگزار نمی شود. البته با تصمیمی که چند سال پیش گرفته شد در واقع انتخابات به نوعی تجمیع شد و انتخابات خبرگان و مجلس و همچنین انتخابات ریاست جمهوری و شوراها با هم برگزار می شود لذا اینکه فکر کنیم که مجلس و دولت مثل کشورهایی که انتخاباتشان حزبی است می توانند یکی شوند امکانپذیر نیست.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: اگر به گذشته نگاه کنیم؛ مجلس ششم با دولت اصلاحات همراه بود یا مجلس دهم با وجود برخی اختلافات با دولت تدبیر و امید نسبتا همراه بود.

میرلوحی به روی کار آمدن مجلس اصولگرای هفتم در زمان دولت اصلاحات اشاره کرد و اضافه کرد: در آن زمان معاون وزیر کشور و شاهد تغییرات بودم و تفاوت ها برای دولت محسوس بود؛ الان هم دولت یازدهم در واقع تقریبا نزدیک یک سال و نیم را با مجلسی کار خواهد کرد که تفاوت دیدگاه ها تقریبا زیاد است.

وی با بیان اینکه تفاوت دیدگاه مجلس اصولگرای کنونی با دولت تدبیر و امید جدی است، شرح داد: برای حل این مساله سه گزینه برای مجلس و دولت قابل تصور است؛ یکی از این سه گزینه اصرار هر کدام از نهادها بر دیدگاه های خود است. در این زمینه باید گفت که تعامل نکردن مجلس و دولت و اصرار هر کدام بر دیدگاه هایشان باعث خواهد شد تا هر روز اختلاف نظر در مسکن، اقتصاد کلان، ارز، فرهنگ، سیاست داخلی، برجام، اف. ای. تی. اف و دیگر مسائل بیشتر شود.

میرلوحی، کنار رفتن یک جریان به نفع دیگری را هم رویه مرسوم در کشور ندانست و با تاکید بر اینکه تعامل و تفاهم و تاکید بر مشترکات را تنها راه پیش روی دولت و مجلس است، گفت: اینکه مسائل اقتصادی کشور در حوزه های مختلف مثل اشتغال، ارز، تحریم فروش نفت و غیره را ناشی از تصمیمات دولت بدانیم، درست نیست زیرا بخشی از این مسائل مربوط به تحولات منطقه ای و بین المللی است.

خرد جمعی با تندروها همراه نیست

این فعال اصلاح طلب با اشاره به تهدید برخی کنندگان درباره خروج از ان پی تی و آتش زدن برجام شرح داد: من بعید می دانم عقل جمعی مجلس بخواهد به چنین تصمیمی برسد و کنندگان بخواهند شعارهای زمان تبلیغات و یا حرف هایی که قبلا در مقابله با دولت می زدند را بخواهند اکنون و در این شرایط پیگیری کنند.

میرلوحی یادآور شد: اگر بخواهیم مجلس را بررسی کنیم؛ در 15 روز اول گرچه ایام استقرار مجلس بود ولی شعارهایی که کنندگان می دادند تندتر بود اما در 15 روز دوم احساس می کنم یک مقدار تحت تاثیر جلساتی که با وزرا برگزار شده، تندی ها کاهش پیدا کرده است.

وی به انتقاد رسانه های اصولگرا از شعارهای تند و برخی اظهارات علیه وزیر خارجه در مجلس اشاره کرد و گفت: اگر فردا آقای ظریف دوباره به مجلس برود بعید می دانم باز هم کنندگان چنین رفتارهایی را تکرار کنند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، شعار زنده باد مخالف من را برای تقویت تعامل بین دولت و مجلس راهگشا دانست و اضافه کرد: شرایط کشور به نحوی است که ظرفیت درگیری و نزاع وجود ندارد و باید دولت و مجلس هر دو قدم هایی برای تعامل به سمت هم بردارند.

میرلوحی با اشاره به شعارهای تفرقه افکنانه برخی کنندگان مجلس شرح داد: مردم در شرایط اقتصادی کنونی حوصله شنیدن این شعارها را ندارند و از همه بخش ها گله مند هستند.

وی خواستار تجمیع ظرفیت های مجلس و دولت برای حل مسائل کشور شد و اضافه کرد: تفاهم و رفاقت و جلسات مشترک و همفکری دو نهاد مهم کشور برای حل مسائل شاید بتواند مقداری برای مردم التیام بخش باشد و جامعه را در شرایط کرونا و تحریم راضی کند.

عضو شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان به نبود زمان برای پرداختن به موارد اختلافی اشاره کرد و گفت: اگر مجلس دنبال سئوال و بعد استیضاح و تغییر وزیران و امثال اینها برود، عملا تمام انرژی و وقت سال آخر دولت تدبیر و امید و سال اول مجلس یازدهم باید صرف نزاع های سیاسی شود و وقتی برای رسیدگی به مسائل مردم باقی نخواهد ماند.

میرلوحی گفت: مردم در این شرایط شیوع بیماری کرونا و تحریم به آرامش نیاز دارند و از سال قبل، هر روز شاهد حادثه ناگواری مثل زلزله، سیل، آتش سوزی، سقوط هواپیما و امثال اینها بوده اند و انتظار دارند مجلس و دولت با هم برای حل مسائلشان اقدام و تلاش کنند.

وی، بحران اقتصادی و بیکاری در دنیا و حتی در کشورهای توسعه یافته اروپایی و آمریکا بعد از شیوع بیماری کرونا را یادآور شد و اضافه کرد: ما سه میلیون بیکار داریم که اغلب تحصیلکرده هستند و با این شعارهای سیاسی مسائلشان حل نمی شود و حل مسائل آنها نیازمند سرمایه گزاری و رونق اقتصادی است.

مسائل کشور حل شدنی است

این فعال سیاسی به سهم 50 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: باید قدر این نعمت را بدانیم و مجلس و دولت برای افزایش آن تا 100 میلیارد دلار تلاش کنند.

میرلوحی گفت: همه در به وجود آمدن مسائل موجود شریک هستیم و امروز هم اگر هر کسی بخواهد بگوید من درست می گویم و بقیه اشتباه می گویند مسائل بیشتر می شود.

وی گفت: اگر قرار باشد جریان اصولگرایی و پایداری بگویند همه چیز ویران است و دولت مسئول آن است و از طرف دیگر ما هم بگوییم که همه چیز ویران است و شما مسئول آن هستید و در چنین شرایطی، مردم خواهند گفت هر دو مقصر هستید و برخی حتی ممکن است بگویند هیچ کدام نمی توانید شرایط را اصلاح کنید و نباید اجازه دهیم جامعه به چنین نتیجه ای برسد.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با بیان اینکه باید به هم کمک کنیم و بپذیریم همه در مسائل سهیم هستیم، گفت: مسائل کشور حل شدنی است و بن بستی هم وجود ندارد؛ یا راهی خواهیم یافت و یا راهی خواهیم ساخت تا کشور را از این شرایط بیرون بیاوریم.

برای تامین منافع کشور باید با دنیا چانه زنی کنیم

میرلوحی به تاثیرپذیری شرکت های اروپایی از خزانه داری آمریکا و رفتن این شرکت ها از ایران اشاره کرد و گفت: چین و تا حدی اروپا اکنون درگیر جنگ اقتصادی با آمریکا هستند و نمی توان از اروپایی که توسط ترامپ تحقیر شده انتظار همکاری کامل داشت.

وی، کنترل 25 درصد اقتصاد دنیا توسط واشنگتن و وابستگی سویفت و دلار به خزانه داری آمریکا را یادآور شد و اضافه کرد: با وجود تاکید دولت های اروپایی و حمایت آنها از برجام اما شرکت های اروپایی به خاطر تامین منافع اقتصادی خود در ایران نماندند کما اینکه حتی شرکت هایی که در کشورهای همسایه ما مثل آذربایجان و ترکیه و دبی هستند هم به خاطر اینکه سهامداران آمریکایی دارند حاضر به همکاری با ما نیستند.

این فعال اصلاح طلب، اهمیت مسائل بین المللی برای تامین منافع کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: حتی افغانستان هم با اینکه کشوری است که به آب های آزاد راه ندارد اما نمی تواند مبادلات بین المللی خود را نادیده بگیرد.

میرلوحی، ایران را با داشتن 14 همسایه و دسترسی به آب های آزاد پل پیروزی مطرح نمود و گفت: ما در منطقه از جمله لبنان، یمن، سوریه و عراق حرف برای گفتن داریم و منابع و منافع داریم و برای تامین منافع کشور باید با دنیا چانه زنی کنیم و بده بستان داشته باشیم.

کنندگان تاریخ را مرور کنند

وی از کنندگان خواست تا اظهارات گذشته خود و کارشکنی ها برای ورود سرمایه گزاران خارجی به کشور را بعد از امضای برجام به یادآورند و شرح داد: بعد از امضای برجام، 50 هیات بلندپایه اروپایی و آسیایی برای رایزنی درباره پروژه های اقتصادی ایران به کشور آمدند اما همین دلواپسان اجازه ندادند این قراردادها زودتر و قبل از اینکه ترامپ سرکار بیاید شکل بگیرد و اجرایی شود.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، کارشکنی های دلواپسان برای امضای قراردهای نفتی و قراردادهای خرید تجهیزات و هواپیما بعد از امضای برجام را یادآور شد و گفت: اگر بعد از امضای برجام، 50 تا 100 میلیارد دلار سرمایه گزاری وارد کشور می شد، این رقم شاید می توانست خیلی از مسائل را حل نماید.

میرلوحی از کنندگان منتقد دولت در مجلس یازدهم خواست تا با مرور تاریخ و حمایتشان از دولت های نهم و دهم به یادآورند که کشور در این دوران حدود 750 میلیارد دلار نفت فروخت که اگر درست هزینه یا ذخیره می شد، می توانست مسائل کشور را حل نماید.

این فعال اصلاح طلب درباره انتخاباتی بودن برخی شعارهای کنندگان مجلس یازدهم علیه دولت نیز گفت: به نظرم، اگر اهداف انتخاباتی دارند، راهش تامین رضایت مردم و حل مسائل معیشتی مردم است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: ایرنا
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 3186

به "خبرنگاران میرلوحی: خرد جمعی مجلس با تندروها همراه نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران میرلوحی: خرد جمعی مجلس با تندروها همراه نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید