رفع مسدودیت 2 حساب بانکی متهم ارزی هفت تپه
به گزارش مجله بای بلاگ، امروز تجمع کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه به 60 روز می رسد و هنوز هم نتیجه خواسته های آن ها روشن نیست. لغو خصوصی سازی، پرداخت حقوق معوق، بازگشت به کارِ کارکنان اخراجی، مشخص تکلیف مجتمع نیشکر هفت تپه و تمدید دفترچه بیمه جزء مطالبات اصلی کارگران معترض هفت تپه است که تا امروز بنا بر گفته های یکی از اعضای شورای اسلامی کار این مجتمع، مشکل دفترچه های بیمه آن ها حل شده است و رایزنی ها برای پرداخت حقوق کارگران از محل رفع مسدودیت دو حساب بانکی امید اسدبیگی، کارفرمای این مجموعه که اکنون به عنوان یکی از متهمان ارزی کشور محسوب می شود، ادامه دارد.
شرق در ادامه نوشت: عضو شورای اسلامی کار کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه خبر داده که علاوه بر پرداخت حقوق کارگران مقرر شده هزینه های کشت نیز از این دو حساب برداشت شود که این امر مورد موافقت قوه قضائیه نیز قرار گرفته است.
بازگشت به دولت، به عنوان یکی از مهم ترین خواسته های کارگران، اکنون در حال پیگیری است، اما زمزمه هایی مبنی بر واگذاری این مجتمع به برخی نهاد ها به گوش می رسد. صحت این خبر را رد یا تأیید نمی کنیم، اما بر مسئولان دولت است که هرچه زودتر نسبت به شفافیت در مشخص تکلیف این مجتمع، اقدام کنند.
مشکل دفترچه های بیمه کارگران حل شد
علی بنی سعد، عضو شورای اسلامی کار کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، درباره آخرین پیگیری ها از مسئولان می گوید: مکاتبات با وزارت کار و بیشتر ارگان های دولتی در این زمینه اجرا شده است. رایزنی با کنندگان مجلس، استاندار و فرماندار خوزستان و همچنین بیت رهبری و نهاد ریاست جمهوری و قوه قضائیه اجرا شده است.
بنی سعد با اشاره به اینکه استمرار دادگاه کارفرما سبب شد پرداخت حقوق ها به تعویق بیفتد و تمدید دفترچه های بیمه کارگران نیز دچار مشکل شود که نگرانی هایی را در این زمینه برای کارگران ایجاد کرده، می افزاید: در این رابطه دیداری با شادکرمی، معاون روابط کار وزارت کار داشتیم و مقرر شد که مشکل بیمه نیز حل شود. با توجه به شیوع بیماری کرونا در خوزستان در یک ماه پیش که شرایط استان را قرمز کرده بود و اجتماع مردم موجب فاجعه می شد، رایزنی کردیم که بدون مراجعه کارگران، تا سرانجام مرداد ماه بدون دریافت وجه، مشکل بیمه حل شود و تأمین اجتماعی آن را تقبل کند.
در این زمینه نامه ای نیز به دانشگاه علوم پزشکی دزفول نوشتیم تا این مشکل را پیگیری کنند که در نتیجه آن، با رایزنی های کنندگان مجلس شورای اسلامی در استان خوزستان و دبیر کل خانه کارگر و دیگر مسئولان این مشکل حل شد.
رایزنی ها برای بازگشت به دولت ادامه دارد
او با نگاهی به دیگر خواسته کارگران هفت تپه ادامه می دهد: در رایزنی هایی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم، اشاره کردیم که با توجه به شرایطی که اکنون کارفرما دارد، بهترین راهکار بازگشت مجتمع نیشکر هفت تپه به دولت است، اما هنوز نتیجه مشخص نیست.
رفع مسدودیت 2 حساب اسدبیگی
این عضو شورای اسلامی کار کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه به مشکل حقوق کارگران نیز اشاره کرده و می گوید: با معاونت قوه قضائیه رایزنی کردیم که با رفع مسدودیت حساب کارفرما که اکنون در دادگاه متهم ارزی است، حقوق کارگران پرداخته شود، زیرا صدور حکم قوه قضائیه نسبت به پرونده اسدبیگی، کارفرمای مجموعه، زمان بر است و نمی توان تا آن زمان، پرداخت حقوق کارگران را به تعویق انداخت. بر همین اساس طبق موافقتی که صورت گرفت، دو حساب کارفرما باز شد و مقرر است به زودی علاوه بر پرداخت حقوق کارگران، هزینه های کشت نیز از حقوق کارفرما برداشته شود.
هنوز نتیجه پرداخت حقوق مشخص نیست
ابراهیم عباسی، یکی از کارگران معترض هفت تپه نیز با بیان اینکه تجمع کماکان برقرار است، می گوید: مطالبات ما نیز همچنان برقرار است. ما خواهان لغو خصوصی سازی، پرداخت حقوق، برگشت اخراجی ها و مشخص تکلیف مجتمع هستیم و در حال پیگیری از مجلس شورای اسلامی هستیم که کدام یک از وعده و وعید هایی را که دادند، اجرائی کرده اند.
عباسی با تأکید بر اینکه هنوز پرداخت حقوق کارگران از محل رفع مسدودیت دو حساب کارفرما، مشخص نیست، می افزاید: نتیجه این خواسته ها، پس از مذاکرات کنندگان مجلس روشن خواهد شد، اما تا لحظه نگارش این گزارش هنوز نتیجه این جلسه مشخص نشد.
به گزارش مهر، شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از اواخر سال 87 از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنایع تحویل و سپس به سازمان گسترش و نوسازی صنایع واگذار شد. پیش کسوتانِ این شرکت می گویند سازمان گسترش و نوسازی صنایع برنامه های خوبی را در پیش گرفت و بخشی از آن برنامه ها را اجرا کرد به طوری که تولید این شرکت تا 65 هزار تن رسید. همین سازمان به مرور شروع به اصلاح نیرو کرد و تعداد خودرو های هاروستر یا خودرو های دروگر را افزایش داد.
در سال 94 شرکت هفت تپه در حال بازسازی توسط شرکت نوسازی صنایع ایران بود و به سمت اصلاح نیرو، کارخانه و اصلاح ساختار پیش می رفت. همه کارگر های موقت، رسمی شدند و طبقه بندی مشاغل از آن زمان کلید خورد. همچنین برنامه سازمان گسترش این بود که سالی 20 درصد اصلاحات را انجام دهد و به سمت ماشینی شدن حرکت کند؛ اما به صورت غیرمنتظره در سال 94 شرکت نیشکر هفت تپه به بخش خصوصی واگذار شد.
از همان موقع دست از کار کشیدن و تجمعات مرتب کارگران به علت تعلل در پرداخت حقوق شروع شد و اگرچه در ابتدا تجمعات به صورت کوتاه مدت و بلندمدت بود، اما از وقتی کارگران متوجه تخلفِ مالکان شدند، نوعِ برخورد و مطالبه گریِ کارکنان نیز تغییر کرد.
راضی صرخه، عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان شوش، با اشاره به شرایط خصوصی سازی شرکت هفت تپه، به مهر می گوید: دولت به هیچ وجه به فکر بازسازی نبود و رهاسازی کرده است. دولت باید آن را به سودرسانی برساند نه اینکه حراج کند. دولت این شرکت را رها کرده است. هفت تپه برای مدیریت باید به کارشناسان زبده خودش سپرده شود. وی می گوید: هفت تپه سیستم خاصی دارد و هیچ کارشناسی از بیرون نمی تواند آن را مدیریت کند. هفت تپه اساسِ نیشکر در استان بود و کسی جز اهالی آنجا دانش مدیریتش را ندارند. این شرکت به افراد نالایق سپرده شد که اطلاعی از کشاورزی نداشتند. کسانی باید بیایند که اهلیت این کار را داشته باشند.
علی نیکزاد، نایب رئیس دوم مجلس، دیروز گفته بود دومین جلسه پیگیری حقوق کارگران هفت تپه برگزار می شود و رئیس سازمان خصوصی سازی باید تا آن زمان موضوع اهلیت یا عدم اهلیت در واگذاری مجتمع کشت و صنعت هفت تپه را به مجلس اعلام کند. همچنین بیمه تأمین اجتماعی تمامی کارگران تا سرانجام سال تمدید خواهد شد. البته این در حالی است که یکی از کارگران معترض هفت تپه در رابطه با برگزاری این جلسات به مهر می گوید: ما به جلسه روز چهارشنبه که در پایتخت برگزار می شود، بی اعتماد هستیم. هر تصمیمی که قرار است گرفته شود، باید با کارگران در میان گذاشته شود.
تا لحظه نگارش این گزارش، نتیجه این جلسه روشن نشده و باید در انتظار بود تا مشخص شود آیا مسئولان به وعده های خود عمل کرده اند؟
منبع: فراروmahsanblog.ir: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان
1com.ir: مجله کامپیوتر | مجله کاربردی فناوری در صنعت گردشگری
heevblog.ir: هیو بلاگ | سیستم مدیریت محتوای هیو بلاگ
dabiblog.ir: دَبی بلاگ، سیستم مدیریت محتوای دَبی
persinablog.ir: پرسینا بلاگ، سیستم مدیریت محتوا پرسینا