مصرف ویتامین D واقعا از کرونا پیشگیری می نماید؟ ، عوارض مصرف نادرست ویتامین D
به گزارش مجله بای بلاگ، ویتامین D به عنوان ویتامین محلول در چربی دارای نقش های متعددی در بدن است. از جمله شرکت در متابولیسم کلسیم و فسفر در سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری ها از جمله بیماری های تنفسی؛ اما مصرف زیاد از حد آن می تواند منجر به مسمومیت گردد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، در مسمومیت حاد با ویتامین D، کلسیم خون افزایش یافته و مصرف با دوز بالا و طولانی مدت ویتامین D ممکن است باعث ایجاد سختی عروق گردد. در عین حال ضروری است بیماران کبدی و کلیوی زیر نظر پزشک معالج مکمل های مورد احتیاج به ویژه مکمل ویتامین D را مصرف نمایند.
در صورت اقدام به مصرف نادرست و بیش از حد مجاز این ویتامین به صورت سهوی یا عمدی، بروز عوارضی مانند یبوست، ضعف، خستگی، خواب آلودگی، سردرد، کاهش اشتها، پرنوشی، خشکی دهان، طعم آهن در دهان، تهوع و از دست دادن اشتها، تکرر ادرار و کاهش وزن و استفراغ نیز گزارش شده است.
- مصرف مکمل ویتامین D در ارتباط با بیماری با ویروس کرونا
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت هیچ گونه توصیه جدیدی مبنی بر مصرف مکمل ویتامین D به منظور پیشگیری از بیماری های تنفسی و ویروس کرونا ارائه نکرده است. بنابراین برنامه مکمل کمک ویتامین D مطابق با دستورالعمل های موجود برای گروه های سنی مختلف باید اجرا گردد و مواردی که با تشخیص پزشک دچار کمبود ویتامین D هستند، توسط پزشک معالج و با استفاده از پروتکل های درمانی انجام می گردد.
بر این اساس باید توجه کرد که در خصوص بچه ها دو تا هشت سال، در حال حاضر برنامه کشوری برای مکمل کمک آنها در نظر گرفته نشده است. با توجه به توصیه های کمیته کشوری پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D، به مادران آموزش داده گردد که هر دو ماه یکبار یک عدد مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D تهیه و به کودک خود دهند. البته مکمل های تجویز شده به وسیله سیستم بهداشتی درمانی تامین نماینده بخشی از احتیاجها بوده و مابقی باید به وسیله منابع غذایی حاوی کلسیم مانند شیر و لبنیات، انواع کلم، حبوبات و... و ویتامین D نیز به وسیله ماهی های چرب، لبنیات، زرده تخم مرغ و... تامین گردد.
گفتنی است بالاترین سطح دریافت قابل تحمل ویتامین D، برحسب گروه سنی و فیزیولوژیک برای بزرگسالان روزانه 4000 واحد بین المللی و برای کلسیم نیز معادل 2500 میلی گرم در روز مشخص شده است. مصرف مقادیر بیشتر از 10.000 واحد بین المللی در روز در طولانی مدت می تواند موجب مسمومیت گردد.
در عین حال باید توجه کرد که مصرف همزمان مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D با قرص کلسیم D بدون اشکال بوده و در محدوده ایمن از نظر دریافت ویتامین D قرار گرفته است. مکمل کلسیم، همراه یا بعد از غذا میل گردد.
برای پیشگیری از کمبود ویتامین D در زنان باردار، ضروری است مطابق با دستورالعمل مکمل کمک مادران باردار به صورت روزانه 1000 واحد اقدام گردد. با توجه به این که نوع تزریقی ویتامین D، زیست دسترسی خوبی ندارد، بنابراین در سطح پیشگیری از کمبود این ویتامین، شکل تزریقی آن توصیه نمی گردد.
منبع: همشهری آنلاینmahsanblog.ir: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان
1com.ir: مجله کامپیوتر | مجله کاربردی فناوری در صنعت گردشگری
heevblog.ir: هیو بلاگ | سیستم مدیریت محتوای هیو بلاگ
dabiblog.ir: دَبی بلاگ، سیستم مدیریت محتوای دَبی
persinablog.ir: پرسینا بلاگ، سیستم مدیریت محتوا پرسینا