نقش ضدمیکروبی عصاره زغال اخته در عفونت های باکتریایی

به گزارش مجله بای بلاگ، نتایج یک پژوهش نشان می دهد عصاره گیاه زغال اخته و نانوکپسول های سنتزشده از آن، دارای نقش ضدمیکروبی بالایی علیه سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک هستند و می توان از نانوکپسول های سنتزشده جهت درمان عفونت های باکتریایی استفاده کرد.

نقش ضدمیکروبی عصاره زغال اخته در عفونت های باکتریایی

به گزارش خبرنگاران، عفونت های بیمارستانی و ادراری جزو یکی از معضلات عظیم جهانی محسوب می شوند. عفونت های بیمارستانی به دنبال بستری شدن طولانی مدت بیماران در بیمارستان و استفاده از وسایلی نظیر کانترهای ادراری، داخل عروقی و مصرف آنتی بیوتیک های مختلف ایجاد می گردد. از سوی دیگر، افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در بین سویه های مولد عفونت های بیمارستانی، درمان این گونه از عفونت ها را با مشکل روبه رو نموده است. محققان در پژوهشی نقش ضدمیکروبی نانوکپسول های حاوی عصاره زغال اخته سنتزشده به روش امولسیون بر باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک را آنالیز نموده اند.

در این پژوهش آمده است: امروزه به دلیل ناکارآمد بودن آنتی بیوتیک های متداول و همچنین افزایش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک، استفاده از ترکیبات موثره استخراج شده از گیاهان توجه بسیاری از محققان را به خود جلب نموده و شناسایی ترکیبات موثره ضدمیکروبی به دست آمده از مواد طبیعی مانند گیاهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از این گیاهان، زغال اخته است.

جمع آوری سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک از میان بیماران بستری در بیمارستان های شهر تهران (آزمایشگاه بیمارستان عرفان، مفید و شهدا) انجام گرفت. بدین منظور، نمونه های ادرار، خون، خلط و زخم جمع آوری شد و در آزمایشگاه مورد آنالیز نهاده شد.

تعداد 436 نمونه مورد آنالیز نهاده شدند و نمونه های جداسازی شده پس از انجام آزمون های متداول میکروبیولوژی و شناسایی سویه های مولد عفونت جهت آنالیز های بعدی آماده شدند.

پس از انجام آزمون های مختلف بر روی سویه ها، از میان 436 سویه مورد آنالیز 50 سویه که دارای بیشترین میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های موردنظر را داشتند به عنوان سویه های مقاوم جهت ادامه آنالیز ها جداسازی شدند.

نویسندگان این مقاله می گویند: در این مطالعه، نانوکپسول های پلی آمیدی حاوی عصاره میوه گیاه زغال اخته به روش امولسیون- دیفیوژن تهیه شد. جهت آنالیز خواص ضدمیکروبی گیاه زغال اخته، عصاره آن به یاری حلال اتری-متانولی تهیه شد و تاثیر آن ها را بر روی سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک جداسازی شده از نمونه بیماران بستری در بیمارستان، مورد آنالیز نهاده شد. علاوه بر آن، تاثیر نانوکپسول زغال اخته نیز بر روی نمونه های مذکور آنالیز شد.

در این پژوهش بیان شده است: نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که عامل 80 درصد از عفونت های ادراری و بیمارستانی در سویه های مورد مطالعه، باکتری E.coli است که با نتایج کار سایر پژوهش ها در این زمینه همسو است. نتایج این تحقیق نشان داد 36 درصد از سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک مورد مطالعه به عصاره زغال اخته حساس هستند.

بر اساس آن چه در این مقاله آمده است، نتایج این پژوهش بیانگر این است که نانوکپسول زغال اخته بر روی 52 درصد از سویه های مورد مطالعه که شامل سویه های E.coli مولد عفونت ادراری و همچنین سویه Acinetobacter جداسازی شده از بیماران دارای نقش ضدمیکروبی بوده است.

محققان می گویند:نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان می دهد که عصاره گیاه زغال اخته و نانوکپسول های سنتزشده از آن، دارای نقش ضدمیکروبی بالایی علیه سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک هستند و می توان از نانوکپسول های سنتزشده جهت درمان عفونت های باکتریایی استفاده کرد. همچنین تحقیقات بیشتر جهت آنالیز سایر ویژگی های این ترکیبات پیشنهاد می گردد.

این مقاله که توسط مریم بلادی، عباس اخوان سپهی، صدیقه مهرابیان و فریبا شریف نیا از دانشکده علوم زیستی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و اکبر اسماعیلی از دانشکده شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تهیه شده و در هفتادوچهارمین شماره فصلنامه گیاهان دارویی منتشر شده است.

tour-malaysia.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی را همراه ما باشید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 3769

به "نقش ضدمیکروبی عصاره زغال اخته در عفونت های باکتریایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش ضدمیکروبی عصاره زغال اخته در عفونت های باکتریایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید